Bio Seleza: Kalau tak ambil tahu sekarang, bila lagi?


Alhamdulillah, Fazi syukur sangat dapat kenal Bio Seleza. Selama ni, Fazi memang tak pernah ambil pusing pasal pad. 
Yelah, sebab pakai & buang. As long as tak bocor, dah lah.

Tapi bila tahu pad dibuat dari kertas recycle, Fazi memang terus tak nak lagi pakai pad yang Fazi pakai selama ni. 



Ada banyak kelebihan Bio Seleza. 
Boleh click link ni ---> BIO SELEZA


Memang ketara sangat perbezaan Bio Seleza dengan pad jenama biasa. Bila rasa permukaan Bio Seleza, memang lembut. Pada biasa ada yang permukaannya plastik atau kertas.



FREE DEMONSTRATION

Ada orang mungkin akan terfikir "boleh la cakap, sebab tulis jer. Kalau tulis semua orang boleh buat."

Ok, Fazi & team sebenarnya memang ada buat demonstrasi PERCUMA dengan niat berkongsi kebaikan & kelebihan Bio Seleza. Memang dari dulu lagi konsep business kami "Sharing is Caring". So beli atau tak, join business atau tak, jatuh perkara nombor 2. 


Boleh appointment di mana-mana insyaAllah utara selatan timur barat, team Fazi sedia membantu.










Haa ni salah satu daripada keistimewaan Bio Seleza. CONFIRM KERING! 

Benda paling rimas & tak menyelesakan bila period atau keputihan datang ialah rasa macam pakai seluar basah atau kasut basah. Memang boleh jadi serba tak kena nak buat kerja pada hari tu kan?

Dengan Bio Seleza, insyaAllah tak da la macam tu.

Tengok partner Fazi, Atie tengah posing dengan gelas terbalik, gel Bio Seleza serap semua air dalam gelas & tak menitik satu air pun. Dan jangan risau, gel tu MESRA ALAM. Senang terurai. Kalau digosok dengan tangan, gel tu hancur tak ada langsung.




Ni antara feedback customers tentang Bio Seleza. 

Customer ni dari Brunei. Dia sendiri yang share testimonial dia tanpa ditanya. Alhamdulillah, semoga terus tak ada lagi masalah dia lepas ni.





Nak tengok kebenaran Bio Seleza? (baca dalam nada bunyi Papazola Boboiboy hehehe)

Boleh whatsapp Fazi atau taip #SmartSynergyLeaders di Facebook atau di Instagram 

Boleh contact mana-mana agents yang berhampiran & boleh juga tanya macam mana nak income extra extra extraaa. :)



Love,
Fazi


Resipi Double Chocolate Bread Pudding, Homemade Chicken Burgers & Homemade Chicken Nuggets

Nak kata terer masak tu, tak la kann.. tapi Fazi cuba lah yang terbaik. Lagipun dah warning kat anak-anak Fazi, "bab makan jangan cerewet. Mama abah tak pernah cerewet bab makan. Makan ape je mama sediakan." 

Terangguk-angguk kepala 3A. Ekekeke..

Sejak anak sulung darjah 1, Fazi dah mulakan bawa bekal. Terima kasih pada member FB, Mastura Helmi. Memang sumber inspirasi. Zillion of thanks, Mas! 

Hari ni gatai nak share resipi simple tapi fun nak buat. Semua gara-gara channel 727 abis semua rasa nak makan, maka semua pun terpaksa buat sendiri. Heheheh



Double Chocolate Bread Pudding

Fresh milk atau low fat milk untuk lebih sihat. Hehehe
Chocolate syrup apa brand pun boleh
Raisins
Telur 1 biji
Roti boleh pakai roti biasa. Tapi Fazi pakai croissant lagi sedap. 
Gula secukup rasa


Fresh milk + Chocolate Syrup + Telur + Gula
*bab sukatan jangan ditanya, sebab main agak-agak saja. Nak senang cita, ikut citarasa warna coklat tu nak jadi pekat atau cair. Aci tak tips tu? Hehehe..



 Masukkan croissant atau roti yang dicarik-carik dalam bowl & rendamkan sepenuhnya dalam bowl yang ada mixture di atas. Lepas tu tabur chocolate chip & raisins.

Then bakar 180 degree dalam 20 minit. But honestly, Fazi pun agak-agak. Sebab selalu terlupa tengok jam. Hehehehe..

Lupa la nak snap gambar hasil..



Ok next recipe!

Homemade Nugget 
Crispy outside, juicy inside!

Ayam cincang
Telur sebiji (ada orang guna putih telur saja, tapi Fazi masukkan aje.. Hehehe)
Sebiji pear potong dadu (baru rasa crunchy. Nak ganti dengan bawang pun boleh)
Daun ketumbar (untuk bau wangi tak bau ayam kuat sangat)
Serbuk Paprika* 
Garam
Serbuk blackpepper*
Bread crumbs
 
* - kalau tak ada, pakai jer apa yang ada kat dapur. ada yang guna rempah kari ayam juga. Cooking without a recipe, kata Chef Micheal! 


Campurkan semua bahan & bentukkan macam bentuk nugget. Nak celup dengan telur then salut dengan bread crumbs dulu pun boleh. Macam Fazi malam tu dah ngantuk, so salut telur & bread crumbs masa nak goreng. Mana-mana pun boleh.

Cuma, bekukan dulu sebelum goreng supaya bentuk dia kekal. Untuk simpan beku, setiap lapisan sebelum letak nugget seterusnya, letak plastik supaya mudah nak asingkan masa nak menggoreng.

TIPS! 
Masa nak bentukkan adunan ayam tu kalau tak nak ayam tu melekat banyak sangat di tangan, celupkan tangan dengan air sejuk biasa. Bukan air dari peti sejuk.



Ini bekal anak-anakku. Fazi memang tak sempat nak deco deco. 
Tak pandai pun ye. Setakat cucuk-cucuk je la.. heheheh.. 

Next recipe!

Homemade Chicken Patties

Sama je dengan resipi nugget ayam, tapi tak ada bread crumbs. Tapi Fazi bagi juga supaya mudah tak payah nak scroll di atas.

Ayam cincang
Telur sebiji (ada orang guna putih telur saja, tapi Fazi masukkan aje.. Hehehe)
Sebiji pear potong dadu (baru rasa crunchy. Nak ganti dengan bawang pun boleh)
Daun ketumbar (untuk bau wangi tak bau ayam kuat sangat)
Serbuk Paprika* 
Garam
Serbuk blackpepper*

* - kalau tak ada, pakai jer apa yang ada kat dapur. ada yang guna rempah kari ayam juga. Cooking without a recipe, kata Chef Micheal! 


Ni Fazi dah susun lapisan demi lapisan. So tinggal angkat je plastik tu. Senang tak melekat.

Kalau nak terus bakar pun boleh.


Haaa.. resipi bawah ni garnish kepada Homemade Chicken Burger.

Ni semua gara-gara tengok AFC la ni! 


Caramalized Onion

Bawang Holland 
Black pepper
Sikit garam
Air 
Kalau suka boleh letak sikit cuka, tapi Fazi tak suka. So tak letak.
Unsalted butter


Cairkan unsalted butter dalam skillet. 
Masukkan bawang yang dipotong baji. Sederhana tebal. Nipis sangat tak terasa manis bawang. Kalau tebal sangat nanti lambat nak caramalized. So sedang sedang aje ok?

Masukkan sikit garam.
Kacau sampai jadi macam di bawah. Memang lama sikit prosesnya. Api sederhana.
Tapi Fazi tak sabau, jadi api kuat. kena keep on stirring. 
Takpe ada macam warna coklat-coklat macam kesan nak terhangit (belum hangit lagi) sebab itu yang buatkan warna bawang tu coklat-coklat sikit. Teruskan masukkan air lepas tu kacau, masukkan air lepas tu kacau sehingga bawang betul-betul layu & macam gambar di bawah.





Fazi guna skillet juga untuk bakar chicken patties ni. Kalau nak pakai oven pun boleh.

TIPS!
JANGAN, JANGAN, JANGAN 
tekan daging burger macam abam jual burger supaya jus ayam tu kekal. Baru lah juicy, lembut tak keras.

Nak bakar ayam tak perlu pakai minyak butter tapi kalau suka boleh aje.. Kita yang buat dia kan..

Masa bakar chicken patties tu, Fazi letak juga sekeping cheddar cheese kat atas patties. Saja suka tengok cheese cair. Nak letak cheese kat roti pun boleh. :)


Maka itu lah hasilnya! Tinggiiii burger. Puas hati makan. 

Ok, selamat mencuba! :)

Love,
Fazi..


Cantiknya Anzalna Kahwin

  
"Elegance is not being noticed, it's about being remembered"

Tapi Anzalna punya wedding memang semua orang noticed & will be remembered.

She's one of my favourite actress sebab natural beauty & ala-ala gedik dia tu. hehehe... tah la nape daku suka. But I find her cute though.

Seronok tengok wedding dress dia, sopan & lain dari yang biasa. 










Testimoni Pengguna Bio Velocity Sleep Mate

Alhamdulillah ramai yang dapat feedback positif lepas gunakan Bio Velocity Sleep Mate.

Tapi jangan salah faham, BVSM ni bukan untuk orang sakit je, tapi semua orang boleh pakai. Konsepnya mencegah sebelum merawat

Haa.. konsep tu ingat ok? :)

Feedback dari customer rakan kongsi Fazi tentang Bio Velocity Sleep Mate. Mak customer ni ada masalah serpihan tulang baru kat tulang belakang dia. Doktor pakar tak boleh nak operate sebab mak dia masih boleh berjalan lagi. Alhamdulillah dah kurang sakit tulang belakang sebab kalau tak, asyik nak telan pil tahan sakit je.






Officemate Fazi bekas pesakit kanser lymphoma. Bukan akak di bawah ni. Setiap kali kemoterapi, dia memang akan tidur dengan BVSM sebagai selimut. Jadi kesan kemoterapi tu tak seteruk seperti orang lain. Alhamdulillah sekarang kawan Fazi sel kanser tak ada lagi. 




Fazi dengar sendiri ayah & nenek adik Steven ni bercerita, sampai bergenang air mata. Benda yang support kat kepala adik Steven tu sampai buatkan kepala adik Steven berlekuk. Adik Steven ni sebelum pakai BVSM, Jabatan Kebajikan Masyarakat dah pun keluarkan kad OKU. 

Tapi nenek dia yang jumpa BVSM. Lepas dia tidur dengan BVSM, doktor terkejut tetiba kaki dia bergerak sebab selama ni, tak boleh bergerak! 



Lepas 2 minggu tidur dengan BVSM, adik Steven boleh berjalan macam biasa. Dan boleh bersekolah macam kanak-kanak lain. :)




Cerita adik Darwisy ni pun sedih. Mak ayah dia dah menangis kat atas pentas. Fazi & kawan-kawan pun sama. Yelah, mana tak hiba, kitorang pun ada anak-anak yang lebih kurang sebaya umur adik Darwisy. 




Haa.. pakcik ni, ayah mentua kepada kawan baik Fazi, CDM Adibah. Anaknya, Dr Hasbi. Satu pagi terkejut terima call. Awal-awal pagi terima call mesti la cuak kan? Macam ada sesuatu je yang terjadi. Rupanya pakcik Harun call anaknya Dr Hasbi. Terus tanya "kenapa tak bagi benda alah (BVSM) tu awal-awal?". Anaknya pelik, "Kenapa ayah?". Pakcik Harun terus cakap "Ayah dah boleh jalan!". Boleh jalan sampai depan rumah.

Terkejut yang amatlah si anak (Dr Hasbi) sebab si ayah dah 1 tahun tak berjalan! Dok atas kerusi roda je. Nikahkan orang pun naik kerusi roda. Siap masuk paper, tukang nikah naik kerusi roda. 

Orang femes pun guna Bio Velocity Sleep Mate! 






Dan ramai lagi.


Macam Fazi cakap sebelum ni, BVSM ni bukan untuk orang sakit je, tapi semua orang boleh pakai. Konsepnya mencegah sebelum merawat



Untuk info, boleh whatsapp/ SMS Fazi 012-7552800.

:)

Love,
Fazi..

Sembuh semasa tidur: Bio Velocity Sleep Mate

Siapa yang follow blog Fazi & FB dari dulu, memang rasanya dah tahu Fazi & suami travel ke sana sini boleh dikatakan setiap minggu & dalam seminggu pun selalu keluar appointments. 
Selalu tanya, "Tak penat ke korang?". :)
 Honestly Fazi memang bukan jenis makan supplement, bukan tak suka, tapi selalu terlupa. Sebab tu Fazi tak promote Maharani, BB Plus Collagen. Bukan sebab tak bagus, tapi nak dapat kesan macam mana kalau tak konsisten makan. So macam mana nak share dari hati kalau diri sendiri tak merasai, kan? Tapi garlic tablet memang makan. Sebab ada di meja. Memang best sangat sangat Garlic Tablet. Tapi hari ni bukan nak cerita Garlic Tablet.



KITA TERDEDAH DENGAN RADIASI SETIAP HARI!
Zaman sekarang ni, kita banyak sangat terdedah dengan radiasi. Walaupun tak kuat, tapi setiap hari kita tidur dengan handphone, komputer, segala lah. Itu belum lagi orang yang memang bekerja yang terdedah dengan radiasi tinggi.
 
   
 Sebenarnya terdapat sejenis radiasi yang boleh merbahayakan manusia jika terdedah kepadanya dalam tempoh yang amat lama dan keterlaluan. Radiasi yang dimaksudkan itu adalah radiasi paras rendah (low-level radiation) ataupun nama lainnya EMR (Electromagnetic Radiation).
 Semua peralatan elektrik yang digunakan di dalam rumah, mahupun di pejabat-pejabat, menyumbang kepada radiasi parah rendah yang semakin mengancam kesihatan pengguna-pengguna. Peralatan-peralatan elektrik dan telekomunikasi bersama-sama kabel penyambungnya menghasilkan medan gelombang electromagnet ataupun dikenali sebagai EMF (Electromagnetic Field) disebabkan oleh pengaliran arus elektrik.  
 
 
KESAN BURUK TERDEDAH RADIASI RENDAH
Satu pasukan petugas WHO dari semasa ke semasa mengemaskinikan maklumat dan mengikut laporan mutakhir yang dikeluarkan untuk projek itu pada tahun 2007, menunjukkan kesan-kesan radiasi EMR (radiasi rendah) boleh memudaratkan kesihatan.
Agensi Penyelidikan Kanser Antarabangsa (IARC), yang ditubuhkan di bawah naungan WHO dan Suruhanjaya Antarabangsa bagi Perlindungan Sinaran Bukan Pengion (ICNIRP) pada tahun 2003 mengkelaskan frekuensi paras rendah EMF sebagai Kumpulan 2B karcinogen kerana ia mampu menyebabkan barah.

Kesan-kesan serius radiasi ini adalah barah leukemia dalam kalangan kanak-kanak, kerosakan kepada sistem saraf, sistem kardiovaskular dan imunasi, penyakit Alzheimer, cataract, keletihan kronik dan banyak lagi.
*Source: http://www.konsumerkini.net.my/v1/index.php/berita-terkini/kesihatan/752-radiasi-paras-rendah-boleh-memudaratkan-kesihatan
 
 
BOLEH KE HILANGKAN KESAN RADIASI?
Walaupun radiasi ini tidak boleh dielakkan, namun pendedahan terhadapnya boleh dikurangkan. Para pengguna dinasihatkan supaya menutup dan mencabut keluar semua palam perkakasan elektrik apabila tidak digunakan. 
 Dapatkan rehat yang mencukupi, makan makanan yang berkhasiat dan bersenam secukupnya untuk mempertingkatkan lagi tahap imun badan untuk melawan kesan radiasi EMR.
 
 
Tapi..
 Ramai kah yang dapat rehat yang betul berkualiti?
Ramai kah yang boleh eat clean dengan gaya hidup yang serba sibuk? Fazi sangat harap kita semua dapat makan makanan yang sihat & berkhasiat. Terutama sekali anak-anak.
Ramai kah yang dapat bersenam?      
Fazi nak share cara paling mudah iaitu melalui TIDUR. Terapi semasa tidur. 
 Biarpun waktu tidur singkat tapi berkualiti. Maksudnya lepas bangun tidur badan terus rasa segar & bertenaga walaupun tidur tak lama. Lagipun dalam Islam kita memang tak digalakkan tidur terlalu lama sebab membuatkan badan kita lemah.
   Alhamdulillah, Allah bagi jalan pada Fazi & suami kekal cergas (pergi kerja, pergi appointments, tak ada bibik uruskan anak-anak & rumah). 
 Kami gunakan Bio Velocity Sleep Mate. 
 
 
APA TU BIO VELOCITY SLEEP MATE a.k.a BVSM?  
Dimudahkan cerita, tidur dengan menggunakan Bio Velocity Sleep Mate ialah boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan kita secara mudah dengan kuasa penyembuhan Bio Velocity Sleep Mate.
Satu produk yang sangat power, dah banyak bantu orang sihat semakin sihat, bantu orang kurang sihat menjadi sihat. Semua atas izin-Nya.
 
KEISTIMEWAAN BIO VELOCITY SLEEP MATE
1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti 
 
   
  Allah yang Maha Penyembuh & tanggungjawab kita untuk usaha & doa dapat kesihatan yang baik.
So, tu lah dia rahsia Fazi sekeluarga yang tak berapa nak rahsia. Heheheh.. 
Kalau ada nak tanya info lanjut, nak tanya apa-apa, nak diskaun pun ADA
Boleh whatsapp/ SMS Fazi 012-7552800
 Love,
Fazi.. :) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...