Hour glass body figure?? It is possible..!


Believe this peeps..

Percayo lah jangan tak percayo...


Thailand, 2005
Weight: 64 kg
Waist: 34 inches


Liverpool, 2006
Weight = 70 kg
Waist = 36 inches

.
.
.
.
.
.
.

.

Port Dickson, September 2009
Weight: 56 kg
Waist: 27 inches


Aidilfitri, 2009
Weight : 56 kg
Waist: 27 inches
(masih maintain you! Even after makan-makan masa raya, hehe!)

AMAZE..???

WANT TO KNOW HOW?

CONTACT ME NOW..!

fazi_zizi@yahoo.com
012- 755 2800


I'M READY TO MEET YOU ANYWHERE..


Meluaskan lagi Empayar...


Yes.. Meluaskan lagi EMPAYARKu..


Orang-orang di selatan tanahair...

Look at the map..

Johore is the second biggest state in Peninsular Malaysia..


The opportunity is bigger than that..


You are great people with big potential..


Come & join my quest..

I can assure you.. You won't regret..

I'm moving fast..

We do it together..


WE CAN DO IT..

Rebut peluang ini..

Beranganlah apa yang anda mahu dalam hidup ini.. InsyaAllah dengan usaha bersama, kita boleh dapatkan semua itu..


- WAIT NO MORE... -

p/s : Won't be at the office for 2 days.. I'm out for industrial training observation.. Contact me at anytime @ 012 755 2800




Blast weekend..!

Haaaa... I had a great weekend..! Meeting my big family, Hanis, clients... very exciting..! Aku memang suka sibuk-sibuk nie.. jenis tak suka dok diam.. dari jauh aku turun.. ehehe.. jauh tau Bandar Penawar tu.. tapi suka-suka-suka..!

Sebenarnya dari minggu lepas lagi dah penuh jadual ku.. padat.. dengan Hari Terbuka lah, YES2 lah.. weekend berkejar balik ke Shah Alam-Sungai Buloh kenduri kawin sepupu..

Sampai-sampai jer Jumaat tu haku berdating dengan Hanis dulu... eheheh.. mesti la nak jumpa leader btul tak..?? to see her new bundle of joy with my own eyes.. ehehehe.. mulutku asik cakap jer "Waaa... bestnyee..".. Hanis cakap "takper.. awak pun boleh ada jugak nanti..".. Masin lah mulut kamu itu, Cik Kak..!! Amin..!! Yang penting, buat jer..!


Add ImageAdd ImageLuas.. haku suka luas-luas nie..

Katalah haku jakun ker.. tapi nak jugak posing.. senyum nampak gigi, tak nampak gigi, muncung mulut sume ada.. ahahah!!

My new vroomm vrooomm..??


Tak lahhh... haku tumpang bergaya satt jaa..


Vroommm vroommm.. plat number tu yang paling mahal tuuu..

Haku nak jugek... ehehe.. soon Fazi.. soon... sabau.. sabau..


Ni ler tuan punye.. bukan haku.. ahahah!!


Malam tu jugak terus ke Sungai Buloh (ayat tu macam laaa jauh sangat dari Sungai Buloh).. ehehe.. kenduri sepupuku.. aku plak boleh terlepas nikah dia.. aiyoyoy... sori bilah..! ku tak sengaja..!

Seronok sangat kenduri nie, sebab kalau kenduri kawin ada joget lambak.. oh kali nie tidak... ada poco-poco.. ehehe.. seronok sebab tak da yang poco-poco yang buat free style.. tapi synchronize semuanya..! malam tu saja berulang kali poco-poco.. haku pakai wedges plak tu.. adehh sakit kakiku.. tapi tarapaaa..


My tired handsome son.. mama pun sama penat.. penat drive, sebab abah pun dah tak larat sangat nak drive..


Boleh la plak kantoi gambar dengan student haku.. diorang cakap "Mudeeenye aksi puan..". Wakakak!!


video
Yeah.. it's poco-poco time..!
p/s: Kumar in baju Melayu.. havin his great time doing poco-poco.. ehehe..
Paling tak tahan, hubby terpaksa carry handbag gabakku masa poco-poco nie..!! Thank you sayang..!!!
Dan Amaar yang terpinga-pinga tengok mama & abah dia.. hehehe..


Grumpy face.. "Mama.. too tired already.. can we reach home faster..??"
Sian anak bujang ku sorang nie..

Again.. stupida me forgot to bring my camera.. will update more pictures soon..! eheheh..

Anyway, congratulations to Nabilah & Mail.. Semoga kekal bahagia dunia & akhirat..! Amin..!






You know what.. YES YOU CAN..!


Orang Jepun hebat di dalam inovasi.. mereka lihat contoh terbaik dari negara lain dan mereka jadikan sesuatu benda menjadi lebih baik dari ciptaan yang asal.. Jutawan Muda, Irfan Khairi kata "Untuk berjaya, kita ikut apa orang-orang yang berjaya sudah & sedang buat.. Di dunia kini, terdapat orang-orang yang berjaya dalam semua bidang. Anda tidak perlu mencipta teknik atau kaedah baru untuk mencapai kejayaan - pelajarinya dari mereka yang telah berjaya".

Siapa yang tak nak berjaya.. siapa yang nak hidup dalam hutang.. Allah tak suka orang berhutang.. tanggungjawab kita selesaikan hutang sebelum pejamkan mata.. siapa yang tak nak ada simpanan yang banyak untuk bekalan bila susah.. siapa yang tak nak semua tu...

Aku ada baca dari mana tak ingat.. tapi dinyatakan ada 3 sebab utama sukar untuk berjaya..

1. Selalu berfikiran negatif
2. Selalu bagi alasan

3. Malas -
sikap nie, pegi mana-mana pun, buat apa-apa pun tak ke mana sudahnya..

Pada aku, aku berikan peluang pada diri aku untuk buktikan yang aku boleh pergi jauh.. aku bukan budak pandai, lambat giler pick up pelajaran.. ehehe.. tapi aku rajin.. abis sume buku latihan mak aku beli, aku habiskan.. siap tak confident SPM tak dapat pangkat 1(masa tu pakai sistem agregat).. akhirnya alhamdulillah, aku dapat jugak pangkat 1... then masuk matrik, mati-mati aku ingat tak lepas nak amik Civil Engineering.. lepas jugak akhirnya.. then lepas Civil Engineering, mati-mati aku ingat tak lepas nak sambung Master.. alhamdulillah, aku dapat jugak master walaupun beratnye beban ku rasa.. hajat nak sambung Phd, erm.. tunggu dulu.. ehehe.. sebab ada plan lain pulak..

So true.. just ignore what other people say..

Sekarang nie aku buat bisnes, beranikan diri nak cuba yang bukan bidang aku.. aku yakin macam mana aku lepas beberapa stage yang lepas, aku mesti boleh lepas stage nie.. tak lama.. berusaha kuat sekarang untuk hari tua yang selesa.. insyaAllah, berkat usaha, doa & tawakal insyaAllah aku mesti boleh macam mana pemimpin-pemimpin lain boleh.. dulu diorang pun dah melalui peringkat pertama dalam bisnes nie, sekarang dah pun berjaya.. aku pun nak jadi macam diorang.. AMIN..!

Mohd Zulfadli (SmartZul) kata... ada tiga kategori orang yang gagal :

1. Orang yang gagal selepas usahanya. Gagal ini gagal yang mulia kerana mereka sudah berusaha dengan sedaya upaya. Mereka tidak dikategorikan sebagai orang yang gagal sepenuhnya JIKA mereka bangkit dan terus mencuba.

Mereka ni umpama seorang perwira yang berjuang di medan perang, tetapi kalah di dalam peperangan itu. Walau kalah, tapi masih ada masa dan ruang untuk menyerang kembali.

2. Belum mencuba sudah menyerah kalah. Jenis ini amat teruk. Langsung tiada usaha, tapi yang ada hanya perasaan tidak yakin.

3. Kategori gagal yang ketiga ialah setelah berusaha dan mereka gagal, kemudian mereka terus berputus-asa tidak mahu mencuba lagi.

Jika anda tergolong dalam kategori yang pertama, syabas. Anda dalam proses ke arah kejayaan. Jika anda tergolong dalam kategori kedua dan ketiga, awas, anda susah untuk merasai nikmat kejayaan.

**Untuk peringatan kepada aku balik jugekk..


Tinggalkan segala alasan untuk berjaya..
Don't think too complicated, just do what you've got to do..




Pilihan kita.. - Nak atau tak nak...?

Dalam apa benda pun yang kita buat dalam dunia ni, tak ada benda datang bergolek... tak ada benda datang dengan mudah.. apatah lagi untuk dapat kejayaan dan kesenangan.. kejayaan & kesenangan ni subjektif sebab bergantung kepada apa yang diri masing-masing inginkan.. ada yang nak berjaya dalam pelajaran, dapat degree, dapat master or Phd.. ada yang nak jadi jurutera yang berjaya, guru yang berjaya, ibubapa yang berjaya mendidik anak-anak.. pendek cerita.. ikut selera masing-masing untuk berjaya dalam bidang apa..

Macam aku sendiri aku nak berjaya menyusukan anak-anak aku sampai 2 tahun hanya sebab Lillahita'ala & untuk bagi bermacam-macam kebaikan untuk pada anak-anak aku melalui susu ibu.. banyak cabaran nak susukan anak dengan susu ibu sepenuhnya.. ianya bukanlah susah, tapi ia tak mudah.. puting luka, pengorbanan masa tidur untuk mengepam susu, pengorbanan untuk mengangkut semua macam beg - handbag, beg pam, cooler bag, tumbler tupperware, segala beg lah..!, tak dilupakan kesedihan melihat stok susu-susu beku yang banyak menjadi cair tapi keinginan aku & kesungguhan aku melebihi segala-galanya..

Tipulah siapa yang tak nak senang dalam hidup nie.. zaman moden sekarang, segala-galanya perlukan duit.. nak shopping memanglah kena duit, tapi itu bukanlah satu keperluan melainkan ia betul-betul perlu.. tapi sekarang perkara yang asas pun perlukan duit.. untuk sambung belajar, perlukan duit.. masa aku abis SPM tahun 1998.. aku ingat lagi, masa tu Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia, KPTM mula panggil bakal-bakal mahasiswa.. surat panggilan tu memang lah.. tapi kerajaan jugak ada sediakan wang pendahuluan RM1000 kepada keluarga yang pendapatan berapa ke bawah; haku pun dah tak ingat.. tapi memang ada la.. mesti ramai yang ingat.. aku tak pasti sekarang nie masih lagi ada atau tak peruntukan tu.. tapi pendek cerita, nak mula belajar pun memang perlukan duit.. stationaries, baldi, iron, beg, yang berkemampuan beli laptop, baju-baju yang perlu & macam-macam lagi lah..!

Belajar tu keperluan untuk jamin masa depan.. sekarang nie aku dah jadi ibu, aku sentiasa rasa takut.. macam mana anak-anak aku bila aku ditakdirkan pergi awal.. apa yang aku akan tinggalkan untuk anak-anak aku..? cukupkah apa yang aku tinggalkan ni untuk anak-anakku..? apa yang aku boleh buat untuk pastikan segala-galanya cukup??!!

Aku jadi pensyarah, budak-budak selalu tanya aku... "Puan, bila duit nak masuk puan..?.. "Puan, saya sesak sangat dah puan..?".. memang budak-budak nie latarbelakang keluarga bukan lah orang yang senang.. sedih..? memang aku sedih.. tapi aku tak boleh buat apa untuk diorang.. Tapi aku tak nak anak-anak aku pun macam tu jugak.. dah jadi tanggungjawab aku & suami untuk sediakan perbelanjaan yang cukup untuk tampung pelajaran anak-anak.. dan aku yakin ramai orang Melayu tidak ada tabung simpanan & insurans nyawa anak-anak.. tapi astro boleh beli... keta boleh make up... langsir silih berganti.. pelik-pelik..

Innocent.. pada siapa lagi yang mereka boleh harapkan jika bukan ibubapa mereka..

Ada sepasang suami isteri nie, mengeluh raya & deepavali gaji masuk awal.. tapi pasangannye tiba-tiba cakap "kalau tak cukup duit, duit raya anak kan ada...".. huhuhu.. patut-patut duit raya tu masuk saving anak-anak... hmm.. kita sama-samalah pikir ye.. wajar atau tidak tindakan tu..

Kalau kita betul-betul nak.. semua dalam genggaman...

Kalau kita nak tapi nak semuanya mudah.... Allah pun takkan tolong sebab kita tak nak berusaha mendapatkannya...


Kamu berdualah sumber inspirasi mama.. kekuatan mama..


Glam Night..!

It was a blast..! Exciting, very inspiring & fun..! 3 words to describe the diamond night.. being able to see successful people in this business, being able to see the luxury cars berderettttttt..., being able to see the teamwork & the spirit, it was truly inspiring..

I'm a friendly person.. ehehe.. nak kategori puji ke haku pun tak tau lah.. but I am.. so, meeting & making new friends really makes me happy.. i met Kak Amirah & Izan, they are friendly too..! Borak macam dah lama kenal.. eeheh.. to Kak Amirah & Izan, nice meeting you..!! One more person, Salha.. selalu tengok dari blog, she's cute.. meet her & tak lokek nak kongsi ilmu bisnes.. nice meeting you, Salha..!

Memang la entry nie lambat, coz stupida me forgot to save the pictures from Azra.. ehehe.. I took this pictures from Salha..

One picture tells you 1000 words.. I have 11 pictures for you..! Eheheh.. Enjoy the pictures..! More to come..

Business nie memang best..!

Tayang muke chanteksss ladies.. I'm in perasan mode.. hehehe.. please excuse me..

Ku yang bermata kuyu plak malam nie.. apa-apa jer lah..


Tak lain tak bukan, Hanis.. baru balik Tokyo... best best best..!

Raz


Salha


Kak Amirah


Izan


Mak Teh, Hanis' mom.. my aunt..


Wany


Azra

Last but not least...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Me..! Tuan punya blog..!
Looking at the picture, macam artis plak den rasa.. ahahahah!



MEMBUKA PINTU REZEKI


Dato' Dr. Fazilah Kamsah pernah berkata..... .

" setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira
masih hidup @ telah tiada )".......... nescaya pintu rezekimu akan terbuka
buat kamu...

Berdasarkan Hadith Nabi :
"Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa
kepada kedua orang tua nya dalam sehari"

Huraian hadith:
- jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup
mahupun yang sudah tiada )
- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa
kepada kedua ibu bapa
(walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar
mereka berubah)
- Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah
- Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2. ...tadah tangan dan
bayangkan wajah kedua orang tua k ita , termasuk guru2 k ita dan mereka
yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar2 bersungguh2)
- Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki
oleh Allah

Kesimpulannya:
- Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris..... . Cuma jangan lupa
doakan ibu bapa k ita setiap hari
- Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang k ita
dapat dari Allah (e.g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsb nya..)
InsyaAllah
Berusaha dan bertawakal.. ...insyallah , - rezeki itu bukan kerana ada sijil SPM,
(kata Azmil Mustapha)... ..Mari kita cuba .Allahhuakhbar. ..

Insya Allah

Allahu Akbar
!



Stroke..??! Heart Attack..?! You can save your life..

I'm not a doctor or a nurse or a pharmacist or what ever post related to medical..- I hate Biology, Chemistry.. Hehehe..

But I have few information that probably not many of us know..

Tahukah anda, bila seseorang diserang sakit jantung atau angin ahmar (stroke), sebenarnya individu tersebut boleh menyelamatkan diri mereka..??

Orang yang diserang oleh 2 penyakit nie sebenarnya tidak terus jatuh rebah & tidak sedarkan diri..

Bagi orang yang diserang angin ahmar mereka boleh terasa sebahagian badan mereka akan mula tidak berfungsi dengan baik.. maka dengan segera makan pil Aspirin sebanyak 300mg untuk mengembangkan salur darah yang mengecil..

Bagi orang yang diserang sakit jantung, seluruh bahu mereka akan berasa sakit yang amat sangat.. maka dengan segera batuk sekuat-kuat hati supaya jantung mereka akan mengepam darah dengan lebih kuat..

Dua-dua kaedah ini nampak kecil, tapi ia boleh menyelamatkan nyawa.. Jangan lupa minta bantuan perubatan dengan kadar segera..!!

InsyaAllah..

Raya Datang Lagi..!

Cik Na: Ramai lagi berderet kat belakang tuu..


Sesi kutip duit raya dari Azra.. haku pun nak jugekk..


Gaya Amaar campak lidi bunga api.. bergaya abis..!!


Takmo senyum dah.. nak main bunga api...


Senyum..!


Main bunga api..!




Shampoo time..!


Sonoknyeee mandi..!!


Good!


Amaar nie nak mandi kat pelantar nie sebenarnya.. tapi mama tak bagi..


Mama nak makan masak lemak umbut.. abah kena carik lah.. ekekek cayang abang!


Amaar : Fuhh.. sape la awek cun tu...
Sila jangan muntah.. wakakaka!!


Senyuman menggoda Luqman..


Chakk!!


Umpphh.. yummy..!


Abah dah penat, tapi mama tetap mentennnn..


Raya ke-3 sebelah Sabak Bernam..


Atok with Luqman





Most Wanted Person on that day.. - Pn Fazi :D



Luqman sempat buat 'kek'.. sib baik dalam gambar.. kalau tak.. 'harum' semerbak..


Showing his dimple..


Luqman baru bangun tido.. mata besau..!


Tema purple, tapi jadi merah pulak...


Mmmuah..!


Sedap peluk dia..


Yeeehaa..!


Mama risau Amaar pukkk Kak Tacha..


Masa kecik-kecik camnie amik gambar banyak-banyak.. dia tak banyak cita.. ekeke


Daddy & Son


Alala...


Fazi & Azra


Sukanye dia..


Nak jugak mengendeng kat adik dia..


Acu, Ucu & Pak Ude


Payah betul nak bergambar dengan Amaar sekarang..