Early Preparation

Nak exam kena bersedia awal.. kalau tak teruk lah result, unless otak memang superb..

Nak pegi ke suatu tempat yang baru, kena google map awal atau beli GPS untuk mudahkan perjalanan.. kalau tak.. memang sesat baghat lah jawabnya & masa terbuang macam tu saja..

Nak pergi cari kerja kena buat persiapan awal untuk interview macam dokumen-dokumen, sijil-sijil, ilmu yang mantap & yang memang pasti beli baju untuk bagi impression yang baik pada bakal majikan..

Nak tempah baju raya pun kena awal juga unless tak cerewet nak beli baju siap.. kalau tak, memang beraya pakai baju lama yang dah pakai gi pejabat, gi kuliah.. diri sendiri boleh la.. tapi anak-anak mesti nak baju baru..

Nak puasa pun kena ganti puasa awal-awal supaya kita bersedia dengan ketibaan Ramadhan nanti..

Nak pastikan masa tua yang secure kena juga buat preparation awal supaya masa tua tak susah-susah kita nak cari rezeki untuk tampung sekurang-kurangnya untuk diri sendiri.. tak boleh nak harapkan duit pencen atau KWSP semata sebab kita tak tau apa akan jadi di masa hadapan..

Nak raya bulan 9 nie pun kena prepare juga.. sebaik-baiknya sediakan perbelanjaan tanpa menggunakan kad kredit.. memang menjerat kita.. seronok beli barang untuk raya, hujung bulan pening kepala nak setelkan hutang kad kredit bertimbun.. jadi boleh kita tanya diri sendiri, ada tak buat peruntukan untuk raya nie.. perancangan & persiapan awal penting untuk elakkan kita 'sakit' kemudian hari.. tu yang sudahnye 'pinjam' duit raya anak untuk cover mana-mana yang patut.. nie untuk mengingatkan tuan punya belog jugak.. huhuhu..

Saya ada cara untuk dapatkan extra income untuk persiapan Ramadhan & Syawal tahun nie.. caranya sangat mudah.. contact saya untuk buat appoinment, sebab biz nie memang kena jelaskan sejelas-jelasnya, sebenarnya untuk menceritakan betapa mudahnya buat biz nie.. lepas jumpa, boleh decide sendiri untuk proceed atau tak.. tak da istilah paksaan dalam diri saya bila buat biz nie.. niat saya untuk BERKONGSI dengan semua sebab melalui biz nie, kita boleh dapat impian kita & just tambah sikit usaha yang akan diberi tunjuk ajar & bantuan, insyaAllah kita pasti dapat.. saya dah merasa & memang syok abis lah..

Saya nak kongsikan apa yang Dr Azizan Osman katakan..

"The more you share, the more you learn
The more you learn, the more you earn
The more you earn, more choices you have"

Afraid not.. just contact me to know more..
012 755 2800
fazi_zizi@yahoo.com


0 comments: