ERk..

Amaar sekarang 3 tahun..

2011 umur dia 4 tahun dah boleh masuk pra sekolah..

2012 umur dia 5 tahun dah darjah satu..

.
.
.
.
.
.
.

Erk.. baru jer plan nak anta playschool, gi belajar main-main dulu..

Aku tak sempat nak meneliti (cewahhh) isu baru nie.. marking paper, ready untuk meeting dan segala macam hal... tapi apa pendapat korang yer?

p/s: makin becok lah mulut Si Amaar Muhaimin.. becok bijak & sopan ye.. mudah-mudahan..

4 comments:

The Queen Bee said... [Reply to Comments]

awalnye nak masukkan darjah 1? kesian dia bagi dia chance for his childhood.

Anonymous said... [Reply to Comments]

ada pro & cons nya...
pro: kebanyakan parents sekarang (especially di bandar) sejak umur 4 tahun dah hantar 'skolah'... so, kira biasalah kalu 5 tahun dah masuk darjah 1

cons: takut budak cepat bosan... biasalah kalu skolah betul nie lebih 'strict' berbanding skolah ala2 nursery tu...

tapi, kalu dah tu arahan kerajaan, kita kenelah ikutkan... tp harap2 dorang dah 'kaji' sepenuhnya laaa, jgn jadik mcm isu subjek Maths & Sains tu... kejap BM kejap English... smpi skang lom selesai isu tu...

- AYU -

Anonymous said... [Reply to Comments]

ada pro & cons nya...
pro: kebanyakan parents sekarang (especially di bandar) sejak umur 4 tahun dah hantar 'skolah'... so, kira biasalah kalu 5 tahun dah masuk darjah 1

cons: takut budak cepat bosan... biasalah kalu skolah betul nie lebih 'strict' berbanding skolah ala2 nursery tu...

tapi, kalu dah tu arahan kerajaan, kita kenelah ikutkan... tp harap2 dorang dah 'kaji' sepenuhnya laaa, jgn jadik mcm isu subjek Maths & Sains tu... kejap BM kejap English... smpi skang lom selesai isu tu...

- AYU -

Nur Faziha said... [Reply to Comments]

To Queen Bee & Ayu : tu lah pasal.. so far, yang terpikir sekarang nie, harap-harap kerajaan kaji lebih dalam, sebab isunya bila dah masuk sekolah rendah, memang lah akan strict, tak da macam play school.. boleh rosak satu generasi kalau silap percaturan..