BEST SANGAT-SANGAT..!!

Haluuu..!! Gosh.. been very very busy..! Sampai tak sempat nak update blog.. I've been busy catching up targets.. and YAY..!!! I manage to achieve them..!! Tunggu apakah ia.. ehehe..

Anyway, remember the Premium Beautiful rebate..? It's still on until October,5th..! Come on now ladies..! Get it one for yourself...! Being healthy & beautiful at the same time is not that hard..!

Kalau pegi slimming centre, hidden cost banyak..! dan hasilnya mungkin hanya pada pembentukan kontur badan saja.. Tapi dengan Premium Beautiful, yang utama sekali ialah kesihatan badan & bila badan dah sihat, baru lah senang nak nampak cantik..!

Testimoni kat bawah nie, kawan lama I yang lama dan lamaaaa sangat-sangat tak jumpa, tapi bila buat biz nie, kitaorang secara tak sengaja terjumpa.. hehe..

She's one of my happy customers.. dia mula pakai sejak bulan puasa & sehingga sekarang..

She texted me this on September, 6..
"Abis suar sume longgar.. kalau tak pakai PB tak sedap plak rasa.. and ain punya alergic kat perut pun dah kurang kalau tak sebelum ni.. pakai girdle lain dia cepat peluh, gatal & merebak.. tq Fazi.. promote PB.."


What are you waiting for..? Dengan jaminan seumur hidup, ada pengiktirafan pakar tulang belakang dari US, Canada, ada pengiktirafan SUPERBRAND, diliputi kain yang disulami dengan FIR & macam-macam lagi.. memang Premium Beautiful sangat berbaloi..!

You can call my business partners too to know more about it..! ALL SETS ARE BRAND NEW..!!!!

Lin (Klang Valley)
012-4595308

Aida (JB)
019-7937792

Yati (JB, Singapore, Negeri Sembilan)
019-7057859

Yana (Melaka)
012-7259086

and of course me..!

Fazi (I'm mobile, just set the date, we'll meet up)
012-7552800


Bila ada masalah, SELESAIKAN..!

I'm a big fan of Irfan Khairi.. anak Melayu muda yang berjaya, very inspiring.. he got his first million when he was 25.. I'm 29.. but it's ok.. it's still not too late for me. Tak salah untuk kita jadi kaya.. sebab Islam sendiri menggalakkan kita menjadi kaya kerana Islam menganggap kekayaan sebagai anugerah Allah yang menuntut manusia supaya lebih banyak bersyukur. Islam memandang kemiskinan sebagai satu musibah yang harus dihindari dengan pelbagai cara.

Bila ada kes jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati mati dibunuh kejam, perkara pertama yang aku terlintas, "Hurmm.. what a great lost for Malays..".. bukan senang untuk orang Melayu menjadi kaya, dan ya.. memang pahit untuk diterima, tapi tu lah hakikat..

Di Malaysia, kuasa ekonomi banyak dipegang oleh kaum Cina.. padahal, kita semua sedar yang untuk hidup zaman moden camnie, memang semuanya guna duit.. nak selesa, duit.. nak makan, duit (kalau tengok list barang-barang terkawal, sume memang kita semua guna hari-hari..), nak sekolah, duit.. ramai yang ada keta, maintainance keta, duit.. sume nak duit..

Nak berjaya kena cari jalannya.. pilih jalan yang betul & ikut panduan yang betul mesti boleh dapat punya..! Kalau tetiba jumpa masalah..? Tak ada cara lain melainkan SELESAIKANNYA..!

Macam Irfan Khairi cakap
"Sekiranya bertemu masalah, tak kira besar macam mana pun masalah tersebut, fokuskan pada penyelesaian dan bukan pada masalah tersebut. Dengan fokus pada penyelesaian kita fokuskan pada sesuatu yang positif. Kalau fokus pada masalah saja, kita akan fikirkan semua yang negatif. So, be positif".

Dan bak pesan CDM Hanis,
"Kalau kita fokus pada raya, raya lah kita dapat.. kalau kita fokus pada masalah, masalah lah kita dapat.."

Jadi mulai dari sekarang, selesaikan masalah!

Korang ada masalah dari segi kewangan..? Nak naikkan income..? NAK BEBAS DARI MASALAH KEWANGAN??? Just buzz me.. I'll show you how.. 1 impian aku dah tercapai.. tunggu lah nanti.. ehehehe.. dan sekarang aku hampir dapat apa yang aku impikan dari bulan 6 yang lepas.. jeng jeng jenggggg...

p/s: Rebate is ending soon..!! Save up to RM600 & you can get your magical corset..!! Get one now..!




Selamat Hari Raya Aidilfitri..!

Keluarga Satay di pagi Syawal.. hehehe..

Rasanya masih belum terlambat nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir Batin.. Saya doakan semua diberkati & dilimpahi oleh rahmatNya..


Syukur Alhamdulillah..

Syukur alhamdulillah, Malaysia negara tercinta dah pun menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-53.. sehingga kini negara kita masih lagi aman, damai tidak seperti negara-negara dunia ketiga yang dilanda hiruk-pikuk & suasana yang sangat merisaukan..

Syukur alhamdulillah kita rakyat Malaysia masih lagi berpeluang menjalankan kehidupan seharian dengan baik setidak-tidaknya jauh lebih baik dari negara-negara dunia ketiga..

Syukur alhamdulillah kita masih dipanjangkan umur kerana dapat menikmati hidup bebas gangguan anasir luar yang sentiasa nak menghancurkan kita..

Syukur alhamdulillah kerana walaupun kita dilanda krisis ekonomi tetapi tidak begitu teruk berbanding negara-negara lain, ya.. kita masih lagi dapat mencari makanan untuk mengalas perut berbanding rakyat negara-negara lain..

Syukur alhamdulillah kerana kita masih lagi dapat menyambut bulan ramadhan dalam keadaan yang tenang, tiada musibah & tiada bencana alam berlaku (setakat hari ini, dan mudah-mudahan ia kekal sampai bila-bila)..

Syukur alhamdulillah kita masih lagi berpeluang untuk menjana ekonomi di mana peluang sentiasa ada terbentang di depan mata cuma kita perlu pandai merebutnya sahaja..

Syukur alhamdulillah kerana anak-anak kita, anak-anak muda kita masih lagi dapat belajar dengan penuh aman, belajar dalam keadaan selesa berbanding negara-negara dunia ketiga & negara mundur..

Terlalu banyak benda yang perlu kita sedar & kita perlu sentiasa bersyukur.. terlalu banyak nikmat yang kita terima dari Allah SWT sehinggakan kita terlupa siapa yang telah memberikan segala nikmat itu.. Kita berasa begitu angkuh & bongkak setelah kita diberi peluang untuk merasakan nikmat-nikmat itu.. kita begitu angkuh menyatakan hanya kita saja yang betul.. orang lain yang salah..

SEDANGKAN sebenarnya.. apa saja yang kita buat, kita perlu mengkaji DI MANA SILAP AKU..?

Dr Fadzillah Kamsah pernah berpesan..

"Kalau kita selalu mencari kesilapan diri kita, kita tidak akan ada masa untuk mencari kesilapan orang lain.."

Membesarlah dengan sihat & gembira, wahai sayang.. mama akan sentiasa berusaha memastikan keamanan kamu.. mama tahu Allah akan sentiasa membantu mama..

Syukur alhamdulillah, atas berkat usaha nenek moyang kita yang pertaruhkan nyawa HANYA untuk memastikan generasi mereka bebas dari merasakan kepayahan & kesukaran yang telah mereka alami..

Sesungguhnya jasa mereka terlalu besar & kita BOLEH membalasnya..

MARILAH KITA KEKALKAN KEAMANAN DI ANTARA SESAMA KITA..

KEKALKAN SIKAP TOLERANSI YANG TELAH DIAJAR OLEH NENEK MOYANG KITA

KEKALKAN SIKAP HORMAT-MENGHORMATI DI ANTARA SATU SAMA LAIN KERANA ITULAH ASAS KEAMANAN & KEHARMONIAN..


MERDEKA..! MERDEKA..! MERDEKA..! MERDEKA..! MERDEKA..! MERDEKA..! MERDEKA..!