Pertama kali anak saya sukan di sekolah..


Dah 4 tahun 3 bulan saya jadi ibu.. Kesayangan saya yang sulung, Amaar Muhaimin dah pun pegi sekolah.. biar dia gi play school sambil belajar bergaul..

Last week, manja saya sukan buat kali pertama..! Perasaan saya..? Sebak, terharu & bangga semua ada.. "anak aku nak bersukan dah..".. eheheh.. oh emosi plak makkk.. :D

Excited..? Oh definitely YES..! So ni lah sebahagian aksi Amaar & kawan-kawan dia bersukan..


Perbarisan.. Peserta rumah kuning yang come lote belako.. eheheh..


Ceria manjang.. ehehe..


Rumah merah.. Ada Amirah Humairah & Hadif..


:)


Bacaan ikrar.. Congrats Hadif..!!!


It's show time..!!!



Oh ok.. ada cerita pasal Amaar berlumba lari.. ni acara pertama selepas perbarisan.. dan Amaar plak jadi peserta pertama untuk acara pertama ni.. mama suspennnn.. ehheheh.. kamera standby mode video..


Sprinter gitewww.. eheheh.. mama dulu 4 by 4 100meters..


Permulaan cun dahhh.. tapi tak tinggal senyum kat muka dia tu.. orang lain serious jer berlumba lari..


Caya lah yang..!!


Uikk.. dah kena potong..? Mau idakk.. tetiba menjerit & bercakap-cakap sambil berlari..!


Seee..??? hello sayang..! ni bukan main lari-lari dengan adik tauuu..


And he kept laughing until the finish line.. Amaar oooo Amaar..

Sib baik nombor 3 tauuu.. nyaris kena potong dengan budak rumah hijau..! Ekekeke..

Apa pun you did a great job sayang..!

(Kalau tak ketawa boleh dapat nombor 1 tu)


Turn Amirah Humairah plak lari..

Permulaan & penghabisan yang mantoppppp..

Good job Mira..!


Acara sukaneka.. ni satu hal lagi.. bawa cawan berisi air then masukkan air dalam botol, punya lah slow dia berjalan..

Well.. tak leh nak salahkan dia jugak la kan.. sebab mama dia pesan kat umah banyak kali, "Amaar.. jalan perlahan-lahan.. ada air dalam cawan tu, nanti tumpah..!"

Erkk..

Aku kena ajar dia pasal pertandingan la plak pasni..


Sib baik masukkan air dalam botol tak banyak yang tumpah..


Senyum lagi..!


Mama turut berlari bersama-sama dengan Amaar sehingga ke garisan penamat.. eheheh.. mak memangggg overrr..


Aksi ibu-ibu bagi support pada anak-anak.. eheheh


Lari mira..! Lariii..!!!

Ok.. mommies yang huru hara.. ekekeke..

Selesai semua acara, sampai lah masa amik hadiah..


Peramah benor ler budak ni..


Amaar..! Pegang ape tu? Nak gi toilet ker? kekeke..

Kumpulan rumah kuning dengan cikgunye..


Penat lari cari mama.. ehehe


Ni gaya break dance ke Amaar? tak leh nak duduk diam sekejap..


Baru nampak dia duduk diam..



Amaar & medalnya..


Proud mommies..


Abah orang sukan.. so Amaar nak ikut jejak langkah abah ke? Kita tungguuuu dan lihatt.... eeheheheh


I'm so proud of you, sayang..!

Tahun depan, buat yang lebih baik lagi ya cayang..!!!





3 comments:

An Aspiring Writer said... [Reply to Comments]

So comel!!! bertuah fazi dapat anak senyum sokmo!

reeShahz's said... [Reply to Comments]

comelnyee amar..gembira jek dia..hehe..rindu pulak zaman childishh..heee :)

Nur Faziha said... [Reply to Comments]

Lya.. heheh.. senang je nak anak senyum sokmo.. ibu masa mengandungkan dia kena senyum sokmo.. seriyessss..

reeShahz's.. rindu je lah yang boleh.. ehehh.. tapi zaman student lagi akan rindu punya nanti..