Kalau tak dipecahkan ruyung, mana nak dapat sagunya?



Selama saya hidup ni, tak penah termimpi nak jadi kaya..




Tipu lah kalau tak pernah berangan.. tapi saya cakap dengan diri saya, boleh lah nak kaya.. tapi belajar rajin-rajin.. jadi budak pandai, belajar kat universiti. Nanti jadi engineer boleh kaya (macam dalam drama kat TV)..










Makanya saya belajar lah Civil Engineering.. Memang tak jadi engineer.. tapi pengajar bidang tu. Sampai ke sudah bila nak bagi mak ayah lebih sikit, bulan depannya pinjam dengan mak ayah lagi.. nak simpan untuk anak, setakat 2 angka.. tambah lagi tengok orang lain beli macam-macam, kereta mewah, kawan-kawan shout dalam Facebook baru balik dari Bali, Bandung, Singapore & banyak tempat diorang melancong.. memang sangat cemburu.





Alhamdulillah.. setahun yang lepas, saya buat keputusan join bisnes nie dengan ILMU BISNES ZERO, dengan PENGALAMAN BERNIAGA ZERO, dengan TIADA SATU PUN BUKTI KEJAYAAN BIZNES, sekarang saya pegang pendapatan 5 ANGKA SETIAP BULAN.




Ramai kawan-kawan cakap dengan saya, "Tak sangka ko sekarang jadi businesswoman.."..




Saya senyum jer.. Dalam hati, Alhamdulillah, Allah berikan aku laluan ni..




Semua pun tahu, punca rezeki 9/10 adalah dari perniagaan. PERSOALANNYA, bisnes yang mana satu boleh bantu kita naikkan taraf hidup kita?




Jadi sekarang, saya nak share dengan semua, apa kelebihan biznes yang telah transformed hidup saya.




Kenapa boleh berjaya dengan bisnes ni?





PRODUK - PREMIUM BEAUTIFUL is the best corset..! Dapat award superbrand, ada jaminan seumur hidup, mudah dipakai, sangat selesa. Lebih penerangan dan testimonial boleh klik di label Premium Beautiful dan Testimoni . Kelebihan produk banyak, jadi nak menjual sangat mudah. Pemakaian yang betul, hasilnya pasti menakjubkan. Tak da istilah Premium Beautiful tipu disini.. tak mungkin dapat anugerah superbrand dengan menipu.




Tanpa produk yang bagus, tak mungkin biznes dapat berkembang. Dan kena berhati-hati dengan bisnes yang menjanjikan keuntungan tanpa perlu menjual barang. Dari segi Islam haram & dari segi undang-undang negara pun haram.










SYARIKAT KUKUH - Nasihat saya, cari side income yang datang dari syarikat yang kukuh dan mendapat sokongan penuh dari kerajaan. Kalau tak, ditakuti bisnes tak boleh bertahan lama & takut ditipu.



















Sokongan penuh dari kerajaan









International Award from Forbes Asia 4 years in a row since 2007..!





Anugerah tertinggi dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna



ILMU & BIMBINGAN - Sentiasa diberi, dibimbing.. tinggal kita saja buka hati, berlapang dada & fikiran terima apa yang diajar.. saya bermula dari kosong pengetahuan tentang bisnes.




SOKONGAN KUMPULAN - Cari kumpulan yang betul-betul pegang kita sampai berjaya..!



Alhamdulillah dapat berjumpa dengan kumpulan yang tepat..! Pemimpin tertinggi saya, Hanis Haizi dan Razali Zain tak pernah tinggalkan saya. Sokongan dia tak berbelah bahagi. Segala tunjuk ajar beliau, saya memang ikut sebab cara Hanis Haizi dah terbukti berkesan.. (Kalau tak.. tak merasa income 5 angka, melancong & tukar kereta..).



Dan saya pula sebagai rakan kongsi Hanis Haizi berlapang dada, bulat hati dengan pemimpin & percaya pada pemimpin untuk bawa kita ke arah kejayaan.



Walaupun saya di Johor, pemimpin di Kuala Lumpur, jauh itu bukan masalah. Pada saya, kalau saya fikirkan masalah, masalah akan datang kepada saya. Saya cari peluang dalam masalah. APA PELUANGNYA? Peluangnya saya dapat menjadi Cawangan CDM Hanis Haizi di Johor yang semakin besar & mantap. Semua berkat kepimpinan beliau. :D (tak ada istilah mengampu ye.. semua memang benar belaka). TERIMA KASIH CDM..!!!






CDM Glamer.. :D



Ini lah orang yang bertanggungjawab mencanai saya sehingga ke tahap ini. Hanis Haizi ni pemimpin yang suka mencabar saya. Dia akan cabar sehingga saya menjadi, menjadi dan menjadi lagi.. Dan of course nak jadi macam dia, saya kena sahut cabaran dia. Heee.. :D



Nak jadi kaya..?? Nak hidup senang?? Nak bawa ibu ayah ke umrah & haji pergi bersama-sama kita?? Nak bagi yang terbaik untuk anak-anak?? Nak hidup bahagia bersama pasangan..?? Nak bebas hutang..???





Kita tak perlu dilahirkan kaya (untung siapa yang ada ayah kaya), tak perlu ada suami yang kaya(Alhamdulillah.. Kalau ada, you memang beruntung..), tak perlu kerja 8 jam sehari plus overtime 4 jam (ohhh nightmare.. berbaloi kah?)..





KITA MAMPU CIPTA KEKAYAAN KITA SENDIRI..!





Saya ada cara, saya dah buktikan dan saya sedang menikmatinya..



(maaf, saya bukan riak.. hari-hari doa minta dijauhkan.. tapi niat saya nak berkongsi apa yang telah dikecapi)



Saya boleh tunjukkan cara bagaimana..



Fazi



019-6037423



fazi_zizi@yahoo.com





Kalau tak dipecahkan ruyung, mana nak



dapat sagunya.. kan?



___________________________________________________________




Khas untuk orang Terengganu..


Saya akan berada di Terengganu Jumaat & Sabtu



(12 & 13 Ogos 2011)

SMS, Call @ Email



See you there..!!



:D






1 comments:

Mira Pencinta Coklat said... [Reply to Comments]

waa dah berjaya sekarang tahniah kak !