You Don't Have To Be Thin To Be Beautiful..!





Yeke Premium Beautiful Tipu..?




"Ala.. Premium Beautiful tu dah la mahal.. tapi tak da hasil pun..!"




Pernah tak dengar orang cakap macam tu?





Even mak saya sendiri masa kawan datang rumah pakaikan Premium Beautiful masa berpantang, balik jer kawan saya, mak saya cakap, "Along beli benda tu..?? Kawan mama pakai tak kurus punn..".





Masa tu, saya termanggu jap.. yelah.. beli bukan murah.. tapi takkan nak cancel.. mungkir janji plak.. jadi nak tak nak, saya pakai jerlah..





Mengenangkan Premium Beautiful mahal, saya dengan disiplin pakai 8 JAM SEHARI. 5 HARI SEMINGGU, kalau keluar hujung minggu, saya MESTI pakai Premium Beautiful..





Sebab-sebabnya:



1. Boost up my confidence level





Walaupun masa tu saya gemuk, jeans bersaiz 34, berat 80kg, confidence level saya tinggi..! Sebab tak da lagi perut bertingkat, tak lagi punggung & perut bergoyang-goyang bila berbaju licin & lembut.

Prinsip saya, walaupun berbadan besar, tapi shape nak kena ada.. biar besar tapi berpinggang, breast tak jatuh, punggung tak melebar ke sisi.. biar kurus kering, tapi biar ada shape punggung & dada..



It's ok to have curves, embrace your body, and don't think you have to be thin to be beautiful..! -Kate Tunnel, Plus Size Model-


2. Super COMFORTABLE


Walaupun korset, tapi bila pakai Premium Beautiful, kita takkan rasa badan macam dibalut dengan warm blanket macam kat slimming centre.. dalam keadaan panas, badan kita terasa sejuk & dalam keadaan sejuk, badan kita akan terasa hangat..




Saya sempat bersenam sebulan jer dengan pakai Premium Beautiful. Terus terang saya tak da sesiapa bagitau saya tips nak kurus cepat dengan Premium Beautiful. Saya tau dengan tak sengaja. Saya pakai jer Premium Beautiful masa aerobik, sebab saya malas nak balik ke rumah buka Premium Beautiful & nak ganti dengan sport bra. Yelah.. ada masa 1 jam jer 5pm - 6pm nak aerobik. Nak kena masak, ambil anak dari pengasuh.. sangat-sangat mengejar masa. Jadi saya pakai jer lah Premium Beautiful.




Kalau bersukan, mesti nak ada bra yang betul-betul support breast, betul tak? Tapi Premium Beautiful memang all in one..! Ia bukan setakat mencantikkan, menegangkan, tapi dalam masa yang sama Premium Beautiful ampu breast tanpa beralih.. ehehe.. got what I mean?





Selesa sangat, tak menjerut perut, tak menyesakkan dada.




3. Menyusukan baby..? Sangat mudah..!



Siapa yang follow blog saya, mesti yang dah tau saya memang menyusukan susu ibu secara ekslusif dua-dua anak saya.. pengalaman saya sepanjang menyusukan anak sulung, saya terasa tak menarik, sebab tak jumpa bra yang buatkan breast kelihatan cantik & selesa bila menyusukan.. Bra yang saya ada hanya buat saya selesa menyusukan anak & sewaktu pam susu tapi breast tak menarik..




Benda-benda macam ni buat saya rasa low self-confidence.. nasib baik lah bila beli Premium Beautiful, rupa-rupanya sangatttt senang nak menyusukan anak.. tak perlu nak angkat bra dari bawah, macam mana lah kan nak angkat pun, saya hanya perlu turun sedikit tali ke bahu then bawa cup ke bawah breast.. senang sangat. Tak da masalah langsung..



Pemakaian Premium Beautiful langsung tidak menjejaskan proses penyusuan susu ibu & proses pengepaman.



4. Saya sangat happy bila suami saya kata..



JUJUR NI SAYA BAGITAU..



Saya tengah memasak masa tu..




"Eh yang.. tak pakai Premium Beautiful tapi badan macam pakai lah..!"





Weee..!! Seronoknye..!!




Berbunga-bunga hati ku..




Semua sebab-sebab yang saya tulis kat atas tu, tu semua masa peringkat permulaan saya pakai Premium Beautiful.. sekarang ni dah hampir 3 tahun, lebih-lebih la lagi sebab-sebab saya suka Premium Beautiful..



Jadi kalau ada terdengar orang diluar sana cakap Premium Beautiful tak berkesan, memang tak benar..




Kena check beberapa perkara ni sebelum nak cakap atau sebelum percaya cakap orang yang Premium Beautiful tak berkesan (tak dapat kurus, tak dapat bantu kurangkan sakit tulang belakang atau macam-macam sakit..)



1. Premium Beautiful mesti dipakai sekurang-kurangnya 8 jam sehari (waktu bekerja) setiap hari..

2. Premium Beautiful mesti selesa bila dipakai.. Kalau tak selesa, mungkin saiz yang diberi salah & minta dealer yang kita berurusan, tukarkan saiz.



3. Rahsia nak kekal sihat & cantik dengan Premium Beautiful ialah pakai mesti konsisten..! Hari-hari pakai without missed..! Kalau duduk di rumah, saya tak pakai.. tapi bila keluar jalan-jalan, saya mesti pakai. Tapi sekarang ni, sejak dah ada SHORT BRA, duduk rumah pun pakai, sebab SANGAT, SANGAT, SANGAT SELESA.

4. Banyak minum air sebab penyingkiran toksik lebih cepat & mudah berlaku.



5. Bersabar.. lain orang lain metabolisme rate.. ada orang cepat.. ada orang lambat.. saya sendiri turun berat badan selepas 6 bulan pakai Premium Beautiful SECARA KONSISTEN..!



0 comments: