Memori terindah..

Entry khas buat anak-anak Mama, Amaar Muhaimin, Ameer Luqman & lain-lain coming soon (eheheh..)

12 November 2011 (Sabtu)

Buat pertama kali abang Amaar Muhaimin buat persembahan di depan orang ramai seorang diri.. Umur abang Amaar baru 4 tahun..

Masa cikgu sekolah Amaar bagitau Amaar terpilih untuk melaungkan azan masa pembukaan Graduation Day tadika* dia, perasaan mama sangat gembira.. Terima kasih cikgu-cikgu..

Cikgu minta kami abah mama training Amaar kat rumah.. Walaupun mama & abah sibuk, kami tetap pastikan abang Amaar training setiap hari.. abah ajar secara lisan & untuk lenggok azan, mama bukak YouTube & bila waktu maghrib, buka chanel 106 Astro Oasis.. hari-hari tengok Amy Search azan ehehhe.. kalau arwah Ustaz Rabbani (lupa pulak mama nama arwah siapa), agaknya lenggok abang Amaar ada macam ustaz kut.. ehehhe.. takpe lah, janji Amaar pandai azan..

Setiap hari training, di rumah, dalam kereta sebelum pergi sekolah, teman mama pegi personal touch rakan-rakan kongsi mama, ke mana saja lah, mesti ada minta abang Amaar azan. Kelakar.. ada yang bunyi sengau.. ada yang salah baca.. tapi takper.. proses belajar kan sayang.. lama-lama pandai..

Alhamdulillah Amaar anak yang bijak, mudah diajar (semua anak pun bijak kan.. memang umur diorang otak macam sponge, boleh serap apa saja).. Tak lama ajar, Amaar dapat lancar azan (dengan cara dia sendiri.. eheheh)

Cikgu Amaar pesan minta pakaikan Amaar jubah macam dalam Facebook. Tapi jubah tu dah kecik, jadi mama beli yang baru.. Sepasang jubah warna putih bersih..

Hari yang dinanti dah tiba.. jubah & kopiah lengkap dipakaikan.

Sebab masa dah suntuk, bergambar kat sini saja lah ya sayang dengan background orang nak buat wiring.. eheheh

Ramai peminat Amaar datang.. Atok Pauzi, Wan, atok, nenek, onyang & mak ngah dari Benut datang nak tengok budak bijak nama Amaar Muhaimin azan..

Amaar relax, tapi mama dia yang cuak.. "jangan anak aku lari ke, terdiam kat atas pentas".

Tapi bila tirai merah dibuka, Amaar Muhaimin senyum lebar, maniss sangat.. Muka Amaar tenang & sempat melambai pada mama.. dan mama..? Mama mula lah berdiri sedia nak rekod. hahaha!!

Amaar mulakan dengan Assalamualaikum.. suara Amaar kuat.. tak payah pakai mic pun tak pe sayang.. eheheh..

Dan mama.. mula bergenang air mata..

video

Walaupun Amaar baca Ashhaduallailahaillah sampai 5 kali & anak-anak lain dah ada yang tertawa geli hati, Amaar tetap cool & habiskan azan dengan yakin.

Tak dapat tergambar perasaan mama ketika itu.. Mama sangat bangga dengan Amaar..

Dan Ameer Luqman? Luqman manja mama tertidur sebab keletihan bermain dari pagi.. bila celik je mata Luqman, dia cari abang dia..

Amaar Muhaimin & Ameer Luqman.. Luqman suka buat muka ganas tau..

Bacaan Amaar salah sebab Amaar mungkin terkejut sebab tengok ramai sangat orang ye sayang? Takpe.. Betul atau salah bukan soalnya.. tapi keberanian Amaar itu yang paling penting.. Kami semua bangga dengan Amaar.

Buat anak-anak mama yang lain, mama yakin, anak-anak abah & mama semuanya berani & bijak seperti abang Amaar.. sebab setiap hari abah & mama doakan perkara yang sama untuk anak-anak semua.. InsyaAllah.. abah & mama jadi ibubapa yang terbaik untuk anak-anak mama..

Pesan mama..

Dalam apa jua keadaan, di mana jua anak-anak mama berada, jangan lupa yang Satu, Yang Esa.. apa pun nak buat, sentiasa ingat mama & abah.. sentiasa ingat buruk & baik.. jangan bergaduh sentiasa satu hati, jaga diri & jaga & sentiasa sayang antara satu sama lain.. Mama & abah sentiasa doakan anak-anak mama cemerlang, gemilang, terbilang di dunia & di akhirat..

Salam sayang senantiasa..
Mama..

*Tadika Penawar Bestari

p/s: ni belum anak grad kat Uni lagi ni.. ehehehe.. mama memanggg syahdu betul..

ADA SESIAPA BOLEH BANTU NAPE VIDEO NI TAK BOLEH PLAY? Sebelum tukar .com, boleh.. now tak boleh.. terima kasih.. :)

0 comments: