Confinement with Premium Beautiful: My Experience

Traditional Confinement Method (Without Premium Beautiful)

Since I started wearing Premium Beautiful, I have experienced many positive effects. First and foremost, I felt major changes in my body– The sides of my body became narrower… And it has also uplifted my body shape.

Many people have disbelief that Premium Beautiful can really help weight loss? It is very easy and of course possible – the person must religiously wear Premium Beautiful at a minimum of 8 hours per day.  Drinking of plenty of water can also assist in detoxification.

Now, let me share my confinement experience with Premium Beautiful.

After my first child was born, I used the traditional confinement wrap (bengkung) which was quite complicated to wear because it had many strings on it, like shoe laces. I have always been an active person, so even during confinement, I used to walk and moved around like normal, not like someone in confinement period. I did not mean to be careless, but I was still getting used to being a mother and I felt that I need to attend to my crying newborn quickly. Therefore, the delivery wounds healed slowly. Even after 44 days, I could still feel the pain and stinging.

I used my stomach to support my chubby baby.. 'cool' huh..?


After wearing Premium Beautiful for Confinement

Not long after I gave birth to my second child, I started wearing Premium Beautiful (I was still in confinement period). Although I just had labour, I did not haste to start wearing it after knowing about its benefits. Many people doubt about the safety of wearing Premium Beautiful during confinement, especially when I tell them that it is safe to wear even after 3 days of delivery. The normal concern is if it would hurt to wear Premium Beautiful during confinement? Of course not! Wearing Premium Beautiful is really easy and you don’t have to open your legs widely for it to fit in. With Premium Beautiful, my perineal wound recovered within 2 weeks of delivery – Inside and outside! Unlike my first delivery, I did not feel the pain or stinging and my recovery was assessed and confirmed by the nurse.

I was really happy, who wouldn’t be right? My husband was also very impressed with my progress and the effects of Premium Beautiful Corset. For your information, Premium Beautiful is also known as “Abang Sayang” product. Why? Only Premium Beautiful wearers and their husbands would know… =D

The best part is, I lost the pregnancy belly quickly without applying ‘param’.


After 6 months wearing Premium Beautiful, CONSISTENTLY..!
No picture editting ok..


One more that I want to share is the benefit of using Premium Beautiful for nursing mothers. I am 200% for breastfeeding and wearing Premium Beautiful has enhanced my nursing experience. Unlike most nursing bras, Premium Beautiful has underwire and this will help to shape the breasts and prevent from sagging.  Premium Beautiful enhances the production and flow of the breast milk, simultaneously helps to shape and firm the breasts.

Why Premium Beautiful an benefit nursing mothers and mothers in confinement?

  • Its bra cup is elastic and capable of supporting 1 size larger (nursing breasts will swell to 1 size larger when the milk is full)
  • Premium Beautiful bras are  lined with cottons and allow the skin to breathe comfortably
  • The bra is well-fitted; therefore it will not inhibit the breasts from growing. Unlike normal nursing bra, wearing Premium Beautiful can prevent nipple infection and provides comfort to the wearer
  • Premium Beautiful can be worn at ease and to breastfeed, you can comfortably pull the cups downwards. Therefore, baby can be fed quickly and the breasts are still supported by the cups, therefore giving them a lift.

How do I wear Premium Beautiful during confinement?

During confinement, I wore Premium Beautiful during the day (from 6 am to 7 pm). At night, I will use the traditional wrap (bengkung) so that I can wash Premium Beautiful. After washing, I would hang the set to dry and it would be dry and ready to wear for the following day. It dries very easily. No fuss at all…!

The secret is WEAR it CONSISTENTLY 8 hours a day..!

The Benefits of Wearing Premium Beautiful during Confinement

1.    You can wear Premium Beautiful without help of others.

2.    It helps to shrink the womb and improves post-pregnancy belly shape, whether you had normal or caesarian delivery. This will be faster and better if you breastfeeds too!

3.    It can improve blood circulation, therefore it can remove the blood discharge in the womb (nifas) better hence improving your well-being even after 1 week of labour

4.    Tightens your breasts, thigh, waist and stomach

5.    Supports the backbone, therefore reduces the back pain of new mothers while nursing. This is because Waist Nipper helps to support the postures.

6.    The Long Girdle was specially designed to strengthen the womb muscles and improve its position.

Every woman is invaluable. If you take good care of yourself, you will be able to provide the best to your family.

And Premium Beautiful is the best investment for your health and body.

Last but not least..
With the same pose (well, more or less the same), but with different son & of course DIFFERENT SIZE..!

p/s: No picture editting ya.. ;)



Memori terindah..

Entry khas buat anak-anak Mama, Amaar Muhaimin, Ameer Luqman & lain-lain coming soon (eheheh..)

12 November 2011 (Sabtu)

Buat pertama kali abang Amaar Muhaimin buat persembahan di depan orang ramai seorang diri.. Umur abang Amaar baru 4 tahun..

Masa cikgu sekolah Amaar bagitau Amaar terpilih untuk melaungkan azan masa pembukaan Graduation Day tadika* dia, perasaan mama sangat gembira.. Terima kasih cikgu-cikgu..

Cikgu minta kami abah mama training Amaar kat rumah.. Walaupun mama & abah sibuk, kami tetap pastikan abang Amaar training setiap hari.. abah ajar secara lisan & untuk lenggok azan, mama bukak YouTube & bila waktu maghrib, buka chanel 106 Astro Oasis.. hari-hari tengok Amy Search azan ehehhe.. kalau arwah Ustaz Rabbani (lupa pulak mama nama arwah siapa), agaknya lenggok abang Amaar ada macam ustaz kut.. ehehhe.. takpe lah, janji Amaar pandai azan..

Setiap hari training, di rumah, dalam kereta sebelum pergi sekolah, teman mama pegi personal touch rakan-rakan kongsi mama, ke mana saja lah, mesti ada minta abang Amaar azan. Kelakar.. ada yang bunyi sengau.. ada yang salah baca.. tapi takper.. proses belajar kan sayang.. lama-lama pandai..

Alhamdulillah Amaar anak yang bijak, mudah diajar (semua anak pun bijak kan.. memang umur diorang otak macam sponge, boleh serap apa saja).. Tak lama ajar, Amaar dapat lancar azan (dengan cara dia sendiri.. eheheh)

Cikgu Amaar pesan minta pakaikan Amaar jubah macam dalam Facebook. Tapi jubah tu dah kecik, jadi mama beli yang baru.. Sepasang jubah warna putih bersih..

Hari yang dinanti dah tiba.. jubah & kopiah lengkap dipakaikan.

Sebab masa dah suntuk, bergambar kat sini saja lah ya sayang dengan background orang nak buat wiring.. eheheh

Ramai peminat Amaar datang.. Atok Pauzi, Wan, atok, nenek, onyang & mak ngah dari Benut datang nak tengok budak bijak nama Amaar Muhaimin azan..

Amaar relax, tapi mama dia yang cuak.. "jangan anak aku lari ke, terdiam kat atas pentas".

Tapi bila tirai merah dibuka, Amaar Muhaimin senyum lebar, maniss sangat.. Muka Amaar tenang & sempat melambai pada mama.. dan mama..? Mama mula lah berdiri sedia nak rekod. hahaha!!

Amaar mulakan dengan Assalamualaikum.. suara Amaar kuat.. tak payah pakai mic pun tak pe sayang.. eheheh..

Dan mama.. mula bergenang air mata..

video

Walaupun Amaar baca Ashhaduallailahaillah sampai 5 kali & anak-anak lain dah ada yang tertawa geli hati, Amaar tetap cool & habiskan azan dengan yakin.

Tak dapat tergambar perasaan mama ketika itu.. Mama sangat bangga dengan Amaar..

Dan Ameer Luqman? Luqman manja mama tertidur sebab keletihan bermain dari pagi.. bila celik je mata Luqman, dia cari abang dia..

Amaar Muhaimin & Ameer Luqman.. Luqman suka buat muka ganas tau..

Bacaan Amaar salah sebab Amaar mungkin terkejut sebab tengok ramai sangat orang ye sayang? Takpe.. Betul atau salah bukan soalnya.. tapi keberanian Amaar itu yang paling penting.. Kami semua bangga dengan Amaar.

Buat anak-anak mama yang lain, mama yakin, anak-anak abah & mama semuanya berani & bijak seperti abang Amaar.. sebab setiap hari abah & mama doakan perkara yang sama untuk anak-anak semua.. InsyaAllah.. abah & mama jadi ibubapa yang terbaik untuk anak-anak mama..

Pesan mama..

Dalam apa jua keadaan, di mana jua anak-anak mama berada, jangan lupa yang Satu, Yang Esa.. apa pun nak buat, sentiasa ingat mama & abah.. sentiasa ingat buruk & baik.. jangan bergaduh sentiasa satu hati, jaga diri & jaga & sentiasa sayang antara satu sama lain.. Mama & abah sentiasa doakan anak-anak mama cemerlang, gemilang, terbilang di dunia & di akhirat..

Salam sayang senantiasa..
Mama..

*Tadika Penawar Bestari

p/s: ni belum anak grad kat Uni lagi ni.. ehehehe.. mama memanggg syahdu betul..

ADA SESIAPA BOLEH BANTU NAPE VIDEO NI TAK BOLEH PLAY? Sebelum tukar .com, boleh.. now tak boleh.. terima kasih.. :)

We need each other..!

Entry ni memang panjang sikit.. tapi worth reading.. ahahah!! perasann!

Ok ok jom sambung baca..

Minggu lepas saya pergi observe pelajar praktikal.. saya jumpa dengan CEO satu syarikat besar.. very down to earth.. humble sangat.. company ni nama Extreme Edge Sdn Bhd, under Kulim Sdn Bhd salah satu giant company under JCorp..

Masa singkat, tapi banyak benda berguna dikongsikan & memang boost up motivasi saya sebagai ibu, pensyarah, businesswoman & seorang anak Melayu..

Banyak yang dia ceritakan ialah pasal Tan Sri Muhammad Ali..



Mula sekali dia cerita macam mana Tan Sri boleh ambil alih KFC & Pizza Hut.. Asalnya KFC & Pizza Hut, Chinese punya. Tan Sri ambil alih sebab dia tahu ramai anak-anak suka makan KFC.. jadi nak pastikan ianya bukan jer halal tapi toyyiban, Tan Sri beli KFC & Pizza Hut dan sampai sekarang masih under JCorp cuma bawah company Kulim Sdn Bhd.


Itu satu menariknya..

Satu lagi yang saya rasa sangattt menarik ialah, dia kan berpegang pada prinsip Business Jihad.. jadi dia buat biz bukan semata-mata keuntungan sendiri, tapi untuk masyarakat khususnya orang Melayu.

Tan Sri beri 25% share pada staf dia (of course yang terpilih), dan staf dia boleh bina company sendiri, sediakan proposal & bila lulus, dia akan jadi anak syarikat kepada Kulim Sdn Bhd. Dalam pada masa yang sama, dia juga pekerja kepada Kulim Sdn Bhd, diaorang pun dibayar gaji sama macma pekerja lain. Ada beberapa, marine ada, filming ada, IT ada, oil & gas ada, macam-macam ada.. Sebab pada Tan Sri, kalau dia tak tolong orang dia, siapa lagi nak tolong?

Dan staf Tan Sri banyak ikut cara Tan Sri..



Memang betul lah.. ada banyakkkk sangt kelebihan berniaga.. sebenarnya setiap dari kita yang buat biznes yang berbeza, we support each other..

Contohnya diri Fazi sendiri yeh..

Dulu mampu beli breastpump yang sederhana harganya tapi kualiti bagus.. Spektra 3 nama dia.. banyak berjasa.. tapi rosak akhirnya setelah terlalu banyakkkk berjasa, ke mana saja, Spektra 3 dah jadi macam handbag kedua.. sedih..

Sekarang, bila ada income lebih sikit dapat beli breastpump Medela Freestyle yang lebih berkualiti & lebih handy nak dibawa kemana-mana, dapat lah Fazi bantu rakan-rakan yang berniaga Medela Freestyle. Contohnya, bila Fazi keluarkan entry Pregnancy Wishlist, ramai yang inbox saya promote biznes Medela Freestyle diorang.. kan itu peluang..? memang pandaiii korang yang inbox.. I likeeee..!

Bila Fazi keluarkan entry nak beli baju renang muslimah, ramai yang inbox saya nak berikan the best offer.

Bila saya keluarkan entry nak beli manequin, ada yang email saya, nak beritahu yang diorang ada jual manequin.

Saya suka orang Melayu berniaga, tak kira lah apa pun.. sebab itu lah punca rezeki terbesar.. as long as benda yang halal.. bila berniaga, kita sebenarnya memerlukan antara satu sama lain. Sebab tu jangan sombong bila kita dah berada di satu tahap yang selesa ATAUPUN bila kita baca sesuatu, dengar sesuatu (kira macam dah habis banyak lah baca), sila lah jangan fikir you TAHU SEMUA.. Peringatan untuk diri yang menaip ni khususnye..

Ada yang terjadi baru-baru ni, ada orang dengan bongkaknya telah mengatakan business yang dia buat lebih baik dari business macam kami buat. Dia menasihatkan kami macam-macam, sampai dah tahap penghinaan. Pada saya senang saja. hanya jauhari yang kenal manikam.. You tak buat biz nie, you tak tau pasal biz nie, baik you diam dari terus beri 'nasihat'..

Kitaorang semua tak ada masalah nak terima nasihat.. sangat mengalukan.. tapi kalau dah sampai tahap penghinaan, ape cer kannn..

Nasihat yang membina ok, penghinaan sori...!

p/s: Peliknya orang macam ni, tak suka, tapi masih baca blog, masih tengok wall FB hari-hari.. hmmm...

Pregnancy Wishlists..!

Hari ni genap 16 minggu Fazi mengandung anak ketiga.. planning awal tahun depan, tapi terawal plak.. kuikuikui.. aku terima dengan rela.. eheheh.. siapa tak suka ada baby.. kan..

So far, so good.. sama macam previous pregnancy, tak ada alahan, selera makan makin kuat & macam-macam permintaan sampaikan pening hubby dibuatnye.. aahahah!! sori ye banggg..

Itu part makan.. part barang-barangan..?? Kalau dulu meroyan nak beli handbag itu dan ini setiap kali bonus masuk, ada jeerrrr nak beli itu & ini.. tapi sekarang ni nak beli barang-barang baby.. normal lah kan orang mengandung nak beli barang baby.. tapi yang dah mak 3 anak, rasanya mostly top up apa yang dah lusuh & selebihnya apa yang ada dulu boleh pakai, pakai lagi.. Tapi Fazi pulak, nak lain. Nak baru.. sebabnya menggantikan yang dah tak boleh pakai.. eheheh.. and dapat beli kualiti yang lebih baik.. ehehe.. dulu tak boleh nak beli apa yang nak..


Ni masa 3 months pregnant..

Haaa.. ni yang Fazi nak..!


1. Medela Freestyle
Siapa yang follow blog Fazi, mesti dah tau saya fully breastfeed anak-anak & pengepam tegar gitu.. hobby Fazi memang kumpul EBM.. nak happy kan Fazi senang jer, tengok stok EBM, lagi banyak, lagi happy..! Hehehe.. Dulu pakai Spektra 3, tapi lepas weaning anak nombor 2, pam dah rosak.. nak hantar servis, takper lah.. pam tu dah memang banyak berjasa.. Kali ni nak beli Medela Freestyle ni sebab sesuai dengan Fazi yang selalu berjumpa clients & dia sangat handy, makanya, Fazi nak beli. Dan paling utama, it's a very good product..! Fazi percaya, dengan kaedah penyusuan yang betul dan ada mesin pam yang high quality, lebih meriah susu badan..! (*mind set tu pentingggg.. :D)





2. Phil & Ted Stroller

Memang lah.. sekali tengok jer Hanis Haizi beli stroller ni, Fazi terus jatuh hati.. ehehe.. agaknye taste memang sama kot.. tengok Hanis Haizi punya LV Alma, Fazi berkenan, beli jugak.. Hanis Haizi ada luggage pink, tapi tak ingat beg Hanis macam mana, tapi pink jugak.. tak da niat nak beli sama.. sekali sampai kat airport nak pegi Hong Kong masa tu tengok, sama serupa luggage kami.. ehehe.. now nampak Phil & Ted anak-anak Hanis Haizi, memang Fazi jatuh hati sebab nampak Phil & Ted 'solid' & tegap, memang kali ni nak kena beli jugak! FOLLOW THE LEADER.. ahahah!!


 Fazi kena beli color ni.. nak elakkan beli warna yang cepat kotor.. ahahha!!


3. Deep freezer

Haaa.. disebabkan minggu pertama jer dah buat stok EBM, memang kena beli benda nie.. sebelum ni, stok EBM bila tak muat kat fridge sendiri, tumpang freezer office, sebab dekat.. tapi sekarang ni freezer office pun penuh dengan makanan lain, jadi kena lah beli sendiri.. ni satu lagi cara nak menggembirakan hati sendiri.. tengok stok EBM.. hehehe..




4. Baby Cot

Dua anak sebelum ni, guna playpen.. ingat tak nak beli lagi, tapi sekarang ni susah betul nak pasang. Masa Amaar Muhaimin, ok.. tapi bila masa Ameer Luqman, playpen ni mula buat hal. Of course hubby lah yang berhempas pulas memasangnye. Tapi sian tengok dia buat sorang-sorang, aiii pun sama menolong la kann.. sudahnya, ku tetaskan kain playpen, baru dapat cari kat mana nak 'click' supaya playpen tu berdiri tegap. Jadi, beli saja lah yang baru..





Mungkin pada sesetengah orang, "elehh.. what's the big deal..".. but to me, IT IS a big deal..

WHY???

Dulu masa anak pertama & kedua, hubby & I couldn't afford to buy those things especially, yang nombor 2 & 4. They were WAYYYYY out of our budget. So we bought the cheaper one.. We hope they last longer tapi, tak.. Macam stroller, lama-lama alignment roda lari, macam troli kat Tesco ke yang rosak alignment roda lari tu, sakit hati k..

Alhamdulillah, jumpa biz nie, dapat lah beli.. nak harapkan duit gaji, memang tak boleh beli.. Dan memang pun, buat biz nie, niat nak buat untuk anak-anak & parents..

Ok, tetiba nak beli jugak sebijik dari sini..




Ngeee..


p/s: Saya akan kenang barang lama sampai bila-bila sebab dari situ saya sedar dari mana saya bermula.. :)