Family Getaway..!

Bercuti dengan keluarga tak kisah lah kat mana-mana pun, itu lah yang best sekali kan?

Cuti sekolah ni Fazi ambil peluang bawa anak-anak bercuti.. dapat sekejap pun jadi, janji berkualiti. Planning asal lepas habis pakej Holland & Belgium, terus nak pegi holiday.. tapi sambung dengan pakej Vietnam, terpaksa hold dulu.. sebab nak bawa rakan kongsi lebih ramai ke Vietnam kali ni. :D

Dah lama teringin nak bawa anak-anak ke Grand Lexis.. budak kecil kan.. suka sangat swimming.. ha kali ni mama bawa Amaar & Luqman ke sini, mandi lah awak berdua sepuas hati.

Enjoy the pictures..!


Sementara tunggu abah check in, bergambar dulu.. :)

  




Tengah balas sms & email customers, hubby minta bergambar..









 Pantang nampak ipad..

Petang tu, we all pegi tengok Puss in Boots... first time bawa anak-anak tengok movie.. ok lah sepanjang cerita, tak ada yang nak minta keluar.. ehehe.. Luqman, letak popcorn, dia terus makan & tengok movie tak kelip-kelip mata.. Yang Amaar pulak..?? Huhuhu.. sikit-sikit tanya.. mama itu.. mama ini.. aiyoo.. penat nak jawab tauu sayang.. hehehe..

Sampai jer lepas dinner, balik semula kat bilik, hero-hero nak terjun. Kejap pun ok lah.. layankan jer..




Ma..! I'm ready..!



Haa.. tau korang sejuk.. eheheh..



Abah tengah kasi water confident lesson pada Luqman.. Amaar..? Terpaksa la tunggu kat tepi dulu ye.. abah kena entertain adik dulu.. eheheh..



Luqman belum confident lagi.. Ambil masa.. :)



Selepas dipaksa, heheh.. baru lah anak-anak ni naik.. pujuk punya pujuk, baru naik.. tapi sambung main dalam bilik.. mama pulak mata dah layuuuu.. huhuhuhu..



"Ok lah mama.. kami nak tido dah.. good night.. Assalamualaikum"


Iye ker tido???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Memang la takkkkkkkkkkkkkkkkkk...

Huwaaa..!!

It was past midnight hokeyy..

Grrrr..



 Naik tangga, turun tangga..



 Amaar punya turn pulak..



One....




Two...




Jump..!!!

Esok pagi, celik mata, apa lagi.. ini lah aktiviti kami..
















Enjoy habis Amaar.. :D



























Ok.. time to go home..!!

Nanti mama bawa jalan-jalan lagi ok..




Seminar SM/SSM Disember 2011

Sabtu lepas CDM Hanis Haizi & CDM Raz organize satu seminar khas untuk biznes partners yang masih baru.. ibarat baby lah kiranya.. Seminar SM/SSM II..

Kenapa Part 2 pulak? Sebab masa awal tahun 2011, Januari yang lepas, CDM Hanis Haizi dah pun organize seminar yang sama untuk rakan-rakan kongsi. Cuma ada perbezaan sikit..

Dari segi content, of course banyak improve tapi masih kekalkan basic knowledge yang memang semua business partners berpangkat SM/SSM MESTI ada.. yes nak buat income besar-besar, mesti ada ILMU..!

Tapi perbezaan yang ketara ialah NUMBERS OF PARITICIPANTS..!! Dalam tahun yang sama, beza hanya lebih kurang 11 bulan, Seminar SM/SSM pada Januari 2011 baru ada 100++ peserta.. Tapi kali ni, Disember 2011, hampir dalam 300 orang peserta yang hadir.. Congratulations CDM Hanis..!

Tak percaya?

Click here.. Seminar SM/SSM Januari 2011

And I am soooo proud to be one of the contributor.. ehehehe..

Kali ni seminar masih di tempat sama, Eastin Hotel, PJ..

Ok, jom tengok gambar-gambar..



All set..!
Tapi wajib posing dulu sebelum ke ballroom..! :D



The speakers, except me..

Because....


I was the MC..!
Terima kasih pada CDM Hanis Haizi & CDM Raz sebab bagi peluang untuk jadi MC sekali lagi.. banyak lagi kena improve.. :D




CDM Raz yang kelakar.. CDM Raz berkongsi tentang tajuk Takwim.. Ada sebab kena follow takwim..
To me senang jer.. ingat balik matlamat kita buat business.. kalau kita ingat & kita fokus, ikut saja takwim yang disediakan.



DSM Bayah.. Januari 2011 datang ke seminar sebagai SM.. tapi Disember 2011 datang teman rakan-rakan kongsi. Soon jadi DDM..! Ibu pada 4 orang anak.. semua hero-hero.. bekerja di corporate sector. Tapi kenapa buat biz walaupun gaji dah selesaaaaaa sangat-sangat.. gaji besar.. tapi buat sebab nak TIME FREEDOM..!
 I am sooo proud of you..!





Then turn Salha untuk berkongsi tajuk Peranan SM/SSM Part 1.. macam mana nak buat appoinments, macam mana nak mulakan business ni melalui internet, semua dah explain.



Tea break time..! Kak Ayu, Ain & Zurai juga AJK.. Terima kasih ye Kak Ayu.. sebab pastikan perut kami semua tak laparr... ehehehehe..

Dan bakal DDM Zurai yang di sebelah kiri saya, salah sorang star saya.. Tidak pernah kata tak boleh.. Zurai juga dalam tahun ni banyak perubahan yang berlaku.. of course perubahan positif.. Dari kelisa ke Honda City.. Dari income harapkan makan gaji kini konsisten RM8,000 - RM10,000 sebulan. Dah terbang ke Hong Kong & bakal ke Holland & Belgium bulan 4 nanti.. Memang fighter. Cikgu sekolah rendah.. rajin buat kelas tambahan untuk anak-anak murid. Mana nak jumpa cikgu komited dan boleh cari side income untuk diri sendiri & family macam ni?? 



Vietnam Qualifiers..!!!



Bakal DDM Hanie..

Ni statement dari Hanie di FB..

Hanie Asmahani Ahmad Fazi~Alhamdulillah.. ingat lagi masa kita decide nk buat fazi terus sms kita ajak pg seminar. which masa tu bru sekali jumpa fazi kan.. baru sehari sign up terus pg seminar sm/ssm. bila fikir balik 1st seminar (16 jan 11) pegi sorg2 and sabtu lepas (10 dec 11) saya dapat bwk 10 org biz partners semua atas bimbingan leaders terutama u.. ;)
Alhamdulillah.. I am soooo proud of you Hanie..!



Next speaker ialah Mai.. Mai kongsi pasal follow up.. I believei ramai yang dapat banyak tips yang dapat dari Mai.. :)



Then tajuk Berdikari dikongsi oleh Sha.. salah sorang sideline yang kamceng.. adaaaa aje benda nak gelak kalau dengan Sha nih..
ekekek..





Yang ditunggu-tunggu.. of course CDM Hanis Haizi.. Hanis Haizi kongsi macam mana nak berjaya macam dia.. you all dah tau caranya.. jadi nak jadi macam CDM Hanis Haizi??? Ape lagi.. Bertindak segera dengan pemimpin masing-masing.. :D

Group photo under Fazi.. alhamdulillah, Januari 2011 Fazi bawa 7 orang sahaja ke Seminar SM/SSM.. tapi Disember 2011, Fazi bawa seramai ini.. dan ada yang dah balik masa ni..

Usaha yang konsisten, berguru dengan orang yang betul (dalam hal ni, pemimpin terdekat Fazi, CDM Hanis & CDM Raz), fokus pada matlamat Fazi, tolak ke tepi masalah & alasan & sentiasa bersama rakan-rakan kongsi, ini lah hasilnya..


 Kebanggaanku.. antara yang dapat hadir, dari seluruh pelusuk Semenanjung Malaysia Selatan, Timur & Utara..



Dengan rakan-rakan kongsi pimpinan bakal DDM Dura.. Lawyer, sedang mengandung 5 bulan lebih, tapi masih komited berbiznes sebab nak financial freedom & tinggalkan kerjaya yang menyesakkan kepala.. Selesaikan masalah orang, tapi masalah diorang pulak yang jatuh kat bahu you, kan Dura..??? Kalau dulu nak bagi parents RM200 pun susah, tapi sekarang Dura dapat bagi parent RM1,000 setiap bulan.. Tak dapat ke Holland & Belgium sebab kami akan bertarung dalam labour room.. ahahaha!! Redha je lah ye Dura.. ada peluang untuk kita ke Europe lain tahun. Ehehehe..



Dengan kumpulan pimpinan bakal DDM Hanie yang sedang bersinar-sinar. Baru join tahun ni, dah terbang ke Hong Kong & bakal diterbangkan ke Holland & Belgium bersama-sama bakal suami..! Hanie ni kisahnya panjang.. satu hari nanti, Fazi akan ceritakan kisah Hanie yang sangatttt memberi kesan pada diri Fazi.. Banyak moral value pada kisah Hanie.. Tapi apa pun yang paling penting, bakal raja sehari ni, dalam tempoh setahun ni dapat kumpulkan perbelanjaan perkahwinan sendiri..!! Secara sepenuhnya..!! Tak buat dengan mana-mana pinjaman bank & bakal keluarkan kereta baru..!!! Alhamdulillah Hanie rebut peluang bila Fazi kongsikan dengan Hanie awal tahun ni.. :)




Fazi dengan kawan lama.. dari Uni lagi.. team dari Pantai Timur yang tengah giat kembangkan network..! Fith & Kak Ha ikut jer apa yang dah Fazi buat.. never stop, never say never.. pasti jadi macam Fazi..! Yakin Boleh, Pasti Boleh..! :D


 

Mengandung buat business..?? No problem.. Sebab fokus nak buat yang the best untuk anak-anak.. Kan Marlia..? Lepas pantang, sambung balik biz k..! :D


Fazi dengan orang yang tak lain tak bukan, yang guide Fazi dari ZERO to NOW.. awal tahun ni tengok jer Hanis Haizi bawa Alma.. masa tu terdetik dari hati Fazi, "Aku mesti beli satu hari nanti.".

Alhamdulillah.. Sekarang dah ada..!! Yay..!!

But now, dah nampak Chanel itu, hati Fazi pun terdetik jugak.. "Aku mesti beli satu hari nanti..!!".

TUNGGGUUUUUUU...

Now, ape je yang Hanis Haizi tak inspire orang? Dari business sampailah ke shopping..! Hahahah..!! Makanya, senang jer Hanis nak soh saya business lagi laju.. tayang handbag sudaaaaa.. ahahha!!

Thank you sooo much CDM..!! Won't be here without you..!



 Haaa.. hubby Fazi, Arman bergambar dengan CDM Raz.. Background IT, tapi sekarang full time businessman.. sebab ape??? Sebab ni..

"Breakfast discussion, Lunch appointments, Tea & cakes with parents, and now Dinner with wife & kids, my choice for life.." - Raz..

Nice eh.. :D

Last but not least..


My love, my backbone.. kalau tak ada abang & kalau tak da support  & doa dari abang, susah kita nak sampai ke tahap ni.. Jangan mare ye kita gurau hari tu kat seminar, "CDM - Crown Driver Manager".. Gurau jer tau.. eheheheh..

Pada semua rakan kongsi yang datang, terima kasih banyak-banyak datang ke seminar. Now, dah ada ilmu, terus bertindak ya.. Rugi bila tak gunakan ilmu yang ada.. Fazi dulu jauh, tapi masih boleh sampai ke tahap ini.. Dan Fazi yakin, you all semua pasti boleh buat...! Fazi tahu semua ada matlamat yang satu dalam business ni.. we will do it together now & forever..!

Love you all..!


p/s: Nak berguru biarlah dari orang yang betul.. :)