Bila mereka happy, saya pun happy..

Alhamdulillah..

18 Mac yang lepas rakan-rakan kongsi diterbangkan ke Vietnam.. ramai muka-muka baru & muka-muka senior of course ada.. semuanya PERCUMA. Tinggal bawa badan & duit shopping saja..

Fazi, tak dapat ikut, sebab due dah dekat. Fazi boleh hantar diorang sampai KLIA je lah.. eheheh..

Seronok tengok diorang happy & enjoy kat sana, walaupun diorang cakap tak sama bila Fazi tak ada.. auwww.. terharu makkk..

Takper, nanti kita enjoy sama-sama kat Guangzhou ok..!

Fazi tak pergi tapi Fazi pinjam gambar-gambar ni dari Hanis Haizi, Hanie, Bayah, Zurai..

Enjoy the pictures..!



 Leaving on the jet plane.. jet kaa..? eheheh


 Dengan Madam Lam & CDM Hanis Haizi..


 


 Dengan great mentor, CDM Kak Ana..


Macam parents nak anta anak belajar oversea.. ahahha!! 


 Ni masa hari kedua, Blue color theme


Menariknya, yang lelaki pakai jersey bola Harimau Malaya..

Team Harimau Malaya di Vietnam.. Aummmm..!!

:D





 :D

Third day, orange theme color..

 Replika sahaja yaa..





 Perangkap..


 Scary maryyyyyy...!!

Gala Dinner..










Last day.. 

Dalam 2 minggu lagi, rakan-rakan kongsi Fazi akan terbang ke Holland & Belgium pulak..

Seronoknya buat biz, lepas all out, enjoy habis-habis..

Dalam doa setiap hari, semoga silaturrahim ni berkekalan sampai bila-bila..

Aminnn..

Siapa nak join Fazi ke Guangzhou lepas ni???
Especially di Johor..cepat-cepat contact Fazi k..!

Premium Beautiful business in Johore, we're the best..!!!

Pictures credit to:

Hanis Haizi : www.hanishaizi.com
Hanie : http://www.haniasmahani.com
Bayah : www.sabariahazemi.com
Xue Rai : www.zuraida.com

Gracias..! :D

Two.. soon will become three..

Apekah...??

Heheheheheh..

Tak lain tak bukan bilangan anak la kan..

I'm about to give birth to my third child soon.. doakan Fazi & baby sihat & selamat ya kawan-kawan..

Anak sulung Fazi, Amaar Muhaimin seronok sangat nak dapat adik baru. Hari-hari tanya, lama lagi ke bulan 4? Asyik bulan 3 je.. hehehe.. EDD Fazi ialah 19 April 2012. Tapi Fazi pilih untuk bersalin awal. The baby is already big..! Doktor tak nak ambil risiko, so we go for induction labour next week on
 March 30 which is 37th weeks of pregnancy.

Dan Ameer Luqman pulak? Hmm.. dia sayang baby, tapi tak reti sangat lagi kot.. Dan yang kelakarnya last week Fazi cakap pada Amaar Muhaimin..

Fazi : Amaar.. nanti masa baby dah keluar, mama susukan baby saja ya..? Amaar yang tidurkan baby, amaar yang pujuk baby bila baby nangis.. Amaar main dengan baby.. ok?

Amaar Muhaimin: Ok.. boleh jer.. (sambil senyum lebar)

Ameer Luqman: Tak nak..!! Tak nakk.! (dan seterusnya mengamuk hentak-hentak kaki)

Ada orang tak leh terima abang dia nak tambah adik baru... ehehehe.. Ameer Luqman memang manja lebih.. takper nanti mama 'saiko' supaya dia tak jelous..


Perut dah besar ni, mama tak larat nak masak.. kita makan luar je lah ya sayang.. nanti mama masak bila dah abis pantang.. :)


An evening in Benut.. Aktiviti di petang hari.. Ameer Luqman jadi pembonceng kat belakang tuuu.. 


 Asyik nak tunjuk penumbukkk jer Luqman ni.. Nanti mama hantar kelas karate, ok?


 Pelapis pemain badminton negara, bakal ganti Dato Lee Chong Wei.. Heheheh.. Amaar Muhaimin memang nampak sangat 'orang sukan'. So far, yang dah nampak bakat dia, football, badminton. Training dalam rumah pun jadi.. eheheh.. sebelum mama & abah keluar gi appoinments, sempat training dulu.. Mana tau boleh jadi macam Dato Nicole Ann David.. ehehehe..


 Dimana saja, tak kira atas meja, lantai ker, janji boleh menconteng.. :)


 Ok, mana abang mana adik ni? Ehehhehe..


 Brotherly love..


 2 hero mama.. bila la mama nak dapat kawan make up, kawan dress up ya..? heheheh..


 Haaa.. ni satu lagi pose... tak kira walau dimana jua, keadaan bagaimana, kalau dah mengantuk, Ada Ameer Kisah..????? Ahahaha!!


 Wedding Uncle Adzmie kat Segamat.. Semoga bahagia di dunia akhirat..! Cepat dapat baby Uncle..! ;)

Haaa.. ni kejadian baru-baru ni... aiyaaa...

 Ameer Luqman berlaga dengan sepupu dia (yang lebih tua dari dia).. haaa.. amikkk.. sebijik kat bawah mata.. kesian tengok dia, tak pernah kena macam ni.. Tapi bila tanya, "Tak shakit punnn"..


Haaa.. ni sorang lagi.. naik basikal suka laju-laju.. terbabas, terlajak sampai terkena pokok bunga kertas.. Dah bercalar muka.. Nasib baik tak kena mata sayang oi..!!

Begini rupanya ada anak lelaki ya.. eheheheh

Macam mana la orang yang ada anak lelaki yang ramai-ramai tu?

Mesti mak diorang penyabar yang amat-amat kan?

Hehehehe...

Abah & Mama love you both soooo much..!!


Seminar DDM 2012

Overdue post.. ahahah!!

Bukan disengajakan.. Punya lah nak kejar semua kerja & perkara sebab dah nak dekat bersalin, blog pun tak sempat update..

But not to worry, coz I have plenty to share.. ehhehe..

3-4 Mac yang lepas Fazi attend Seminar Double Diamond Manager (DDM) kat Awana Genting.

Macam Fazi selalu cakap, seronoknya Premium Beautiful business ni dengan kumpulan B32, semua ilmu yang kita kena tahu, diberi. Kalau rasa tak cukup lagi, pergi tanya dengan leaders, CONFIRM dapat jawapan.

Cukup membebel, mari layan gambar... ;)

 Sampai-sampai je jumpa Eija..
Ready dah nak serap ilmu..!


 Aikk.. baru masuk terus makan? heheheh.. gambar masa seminar start, tak da sebab hubby pun ralek dengar talk dari speakers.. ehhehe


 Lepas isi perut kita bersenam skittt.. ehehhe.. spot me..! Mak buyong tak sedar diri.. ehehehe..


 Masa ni sesi belah malam.. konon nak cover kebesaran perut lah tu pakai warna hitam.. cover lah sangatttt...


 Besties.. kalau jumpa, memang riuh..


CDM Hanis Haizi tengah ready nak sampaikan ilmu.. sempat lagi kitorang kejar.. hehehe


 Rasa bangga sebab CDM sendiri baru je 3 tahun jadi CDM, tapi dah jadi speaker di hadapan DDM.. CDM yang muda lagi dalam biz tapi achievements ibarat CDM yang senior..  Congrats..!


 Heheheh.. lebar En Arman senyum.. eheheh..


 Group photo with all DDM & CDM.. Rasa sangat bertuah berada di bawah pimpinan CDM Kak Ana & CDM Abg Lan.


 Aummm..!


 Dengan business partner Fazi, Dura.. we ols due dekat-dekat.. Dura ni memang one tough pregnant lady.. semua sebab fokus apa yang dia nak. She will get what she wants..!


 Comel tak ibu-ibu mengandung, AUMM..? ahahaha!!








 Dengan pakar Premium Beautiful.. madam ni pegang saja badan kita pun boleh tahu kita pakai saiz Premium Beautiful apa.. Beruntung dapat belajar dari orang yang memang pakar.. ;)


 Ain diapit dengan 2 orang ibu mengandung..??
Ain kata, "No no no.."
Fazi cakap, "Betul betul betul... tunggu CDM dulu ya.."
2 orang hero dah pun Ain.. eheheh..


 With our mentor.. CDM Hanis Haizi..


 Everything we do, we do it for our little ones.. kan adudu..?


 Haku terasa giant bila dengan Sha ni tauuu.. ahahah!!


 Jejaka-jejaka Premium Beautiful.. eheheh..
 Last but not least..


Mesti bergambar dengan CDM Kak Ana sebelum balik.. 
Awww.. mak tak tahan tengok handbag itu...

Learning is a never ending process.. Dan dalam B32, ilmu lah perkara utama yang dititikberatkan.

Kalau ada harta setinggi gunung, lama-kelamaan harta boleh habis ditarah.. tapi bila ada ilmu, ilmu yang berguna itu boleh tambahkan lagi harta kita. Yang tak ada harta, boleh ada harta.. yang dah ada harta, harta makin menimbun..